Occasion van de dag: ’05 Bentley Continental GT door Belgische designer

occasionbentley1

Als echte Bentley-fan ben ik misschien niet de juiste persoon om dit artikel te schrijven, of juist wel? Ik ben sowieso bevooroordeeld aangezien de Britse merken zoals Bentley, Rolls-Royce en Aston Martin hoog aangeschreven staan op mijn lijstje.

Maar goed, laten we hem toch maar even voorstellen, de occasion van de dag. Stel, je hebt 40.000 euro te besteden. Je wilt iets exclusief, krachtig, maar niet zo uitgesproken als een knalgele sportwagen. Wel, dan is de volgende Continental GT misschien iets voor jou!

bentley conti

De Bentley Continental GT zag het levenslicht in 2003 en was sinds dat moment het onderwerp van vele natte dromen. Net als z’n grote aanwezigheid in vele videoclips van Amerikaanse rappers. Wat velen niet weten is dat de Continental GT, ik heb het dan over het vorig model, werd getekend door de Belgische ontwerper Dirk Van Braeckel.

We mogen toch wel trots zijn dat zo’n wagen een stukje Belgisch is. Het vorig model werd geproduceerd tot 2012, dan was het tijd voor vernieuwing en was de tweede generatie Continental GT een feit. Al is vernieuwing een groot woord, de looks zijn quasi dezelfde gebleven.

images94EKTI9Z

Motorisch was er bij de eerste generatie Continental GT slechts beperkte keuze. Het overgrote deel van de occasions van bouwjaar 2003-2012 hebben dan ook de 6-liter grote W12-motor gekregen met 560 pk. Best veel voor een sportwagen 10 jaar geleden. Ook onze ‘Occasion van de dag’ heeft die motor in het vooronder.

Het kopen van dergelijke occasions valt echter niet te onderschatten. Onderhoud, onderdelen, verbruik, het zijn allemaal zaken die je niet kan vergelijken met de aankoop van een gewone wagen. Het model van onze keuze is van 2005 en viel ons op door de lage prijs voor dat bouwjaar.

Bovendien ziet de buitenlak er nog bijzonder goed uit voor de leeftijd, net als het interieur. Weliswaar niet de mooiste kleur maar kopers nog altijd een leuk wrapje plaatsen op de Continental GT.

Een minpuntje is de uitstoot. Die ligt op liefst 410 gram CO2/km. Wat in België betekent dat je, hou je vast, liefst 10.500 euro kwijt bent bij het inschrijven van de wagen. Daarbovenop komt nog eens een jaarlijkse rijtaks van 3.000 euro. Je 40.000 euro die je wou spenderen wordt dan al opgetrokken tot 54.000 euro vooraleer je in orde bent met vadertje staat. Dat maakt dat dergelijke wagens vaak lang te koop staan vooraleer ze worden verkocht aan, meestal dan toch, échte autoliefhebbers.

De prachtige Continental GT staat te koop bij Auto Sale in Aartselaar en vind je hier.