SLS AMG GT

Occasion van de week: Mercedes SLS AMG GT voor € 350k

De SLS AMG GT, een extra krachtige versie van de SLS is deze week onze AutoJunior Occasion van de week. Met een vraagprijs van € 350.000 alvast geen lachertje.

Al enkele jaren staan we versteld van de prijzen van tweedehands Mercedes SLS’en. Zelden of nooit gaan ze onder de originele nieuwprijs en deze SLS AMG GT is daar een extreem voorbeeld van. De GT is een iets krachtigere versie van de SLS en is te herkennen aan verdonkerde voorlichten en volledig donkergrijze achterlichten. Ook van de 591 pk krachtige SLS GT is er een roadster versie gemaakt die we al eens konden aanschouwen tijdens de GP van België.

Rode accenten in het interieur (stitching en gordels) en AMG Affalterbach logo’s op de hoofdsteunen zijn extra herkenningspunten van de SLS GT. Onderhuids heeft de SLS AMG GT een onder handen genomen AMG Speedshift DCT7 automaat en een verder geoptimaliseerde ophanging. De coupé spurt zo van 0 tot 200 km/h in amper 11,2 seconden.

De SLS AMG GT had een Belgisch prijskaartje van € 220.000 dus het gevraagde prijskaartje bij garage Bijnens van € 350.000 is wellicht ietwat optimistisch of toch niet?