Zoute Grand Prix Programma

In tegenstelling tot vorig jaar is de Zoute Grand Prix niet langer een geheimzinnig privé evenement. Desondanks gooit de organisatie het toch over een andere boeg. Zo is er geen publieke Zoute Top Marques meer, en is de Zoute GT Tour zelfs niet meer te zien in Knokke.

Wat staat er zoal op het programma?

Zoute Rally

Donderdag vindt de scrutineering en de Proloog plaats in en rond Sluis en Damme. Vrijdag maken de om en bij 150 oldtimers hun passage rond de middag op de Markt & Burg van Brugge. Zaterdag eindigt de Rally op het podium op het Albertplein rond 16:00. De oldtimers bewonderen in de historische setting van Brugge kunnen we enkel maar aanbevelen.

Zoute GT Tour

De Zoute GT Tour start voor het eerst niet in Knokke en wordt ook verreden op zaterdag in plaats van zondag. Om 9:00 starten de eerste deelnemers in Astene aan de welbekende Halifax. Het gaat richting Oostende waar de GT’s een passage maken op de zeedijk rond de middag. Ook de GT’s zijn te zien in Brugge op de Markt vanaf 17:00 waar de GT Tour haar eindhalte heeft.

Zoute Prado

Geen podia meer in de kustlaan in Knokke want dit jaar werd geopteerd om de Zoute Top Marques in te kaderen in Zoute Prado in een chique tent (paviljoen klinkt beter/waardiger) op het strand ter hoogte van het Albertplein. Je kan er volgende merken bewonderen: Alfa Romeo, Alpine, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Carrozzeria Touring Superleggera, Dallara Stradale, De Tomaso, Ferrari, Jaguar, Land Rover, Maserati, McLaren, Mercedes-Benz, Pininfarina, Polestar en Rolls-Royce. De Ferrari 296GTB staat er in Europese première en ook de nieuwe Maserati MC20 wordt een echte blikvanger.

New Rolls-Royce Phantom

Afwachten of dit concept aanslaat want zonder toegangsticket (€ 35) kom je er niet binnen. Tickets kopen kan via deze link. Je kan met je ticket ook de 60 wagens bewonderen die onder de Bonhams veilingshamer gaan. Bonhams hoopt op meer dan de 8,7 miljoen euro die veilig in 2020 opbracht. Alleen al voor de Bugatti EB110 Super Sport uit 1994 wordt een opbrengst van meer dan 2 miljoen euro verwacht. Ook de Ferrari F40 Berlinetta, Lancia Aurelia B24S Spider America, Citroën DS21 Décapotable, Lancia Flaminia Sport Zagato, Maserati Mistral, Ferrari 365 GTC, Aston Martin DB6, Aston Martin Vanquish Zagato Speedster en een manueel geschakelde Ferrari 575 Superamerica zijn toppers. De veiling vindt plaats op zondag.

Concours D’élégance

Zaterdag en zondag kan je terecht op de Royal Zoute Golf Club in de sparrendreef voor een nieuwe editie van het concours d’élégance. Het concours staat in het teken van 50 jaar Alfa Romeo Montreal, 50 jaar Citroën SM, 50 jaar Lamborghini Countach, 50 jaar Range Rover, 60 jaar Jaguar E-Type en de Ferrari’s van de bedenker van Asterix & Obelix. De winnaar van de best of show, most exiting design en best preserved car worden zondag bekend gemaakt vanaf 15:00.

Het volledig programma vind je hieronder: