Bugatti Chiron

Gespot in Brugge – Bugatti Chiron

Een Bugatti Chiron in Brugge. Soms hoef je niet zo ver van huis te gaan om van je sokken geblazen te worden door een hypercar zoals het autowereldje dat tegenwoordig benoemt.

Plots kreeg ik een berichtje dat er een Chiron in Brugge rondreed. Dat moet een vergissing zijn. Toch niet dus. Na een grondige analyse van het filmpje met amper 4% resterend op mijn GSM, beredeneert mijn brein dat de Chiron wellicht richting de parking van Dukes Palace wilde gaan. Op dat moment stond ik in de supermarkt, dus vlug alle inkopen in de koffer zwieren en even de Smartphone superchargen in de Skoda. En daar stond ze dan, op haar gemak in de ondergrondse parking van Dukes Palace. Afgescheiden van de duizenden toeristen.

Chiron nr. 210 kwam wellicht vers van de Bugatti fabriek. De eigenaars waren hier dus wellicht niet voor de Heilig Bloedprocessie die gisteren in Brugge plaatsvond. Dan het er toch maar op wagen om ’s morgens nog eens vlug te passeren voor aan mijn andere ‘verplichtingen’ te beginnen. De Chiron stond nog mooi op haar plaats. Weinig beweging ook, dus leg ik er mij al bij neer dat de Chiron niet meteen zou wegrijden. Tot ik plots vanaf buiten de W16 hoor opstarten en weergalmen in de ondergrondse parking. Dan toch? Het is ‘maar een auto’, maar toch een momentje om niet gouw te vergeten. In de late namiddag wordt de Chiron al gespot in Londen, geen verrassing. Dagelijkse kost in Londen, maar niet in Brugge dus.