Fotoreportage: Ypres Lotus Day 2019

Afgelopen donderdag was het weer zo ver voor de jaarlijkse Ypres Lotus Day rondrit. Menig Lotus liefhebber zal deze rit wel kennen, het is namelijk de grootste Lotus rondrit van Belgïe. Maar liefst 131 deelnemers waren er dit jaar en wij kregen de vraag van de organisatie om ze stuk voor stuk op de gevoelige plaat te leggen. Waar wij uiteraard met veel plezier op in zijn gegaan!

Naar jaarlijkse gewoonte verzamelden de deelnemers op de grote markt van Ieper vanaf klokslag 8u ’s morgens. Om vervolgens rustig de tijd te nemen voor een ontbijt in Café Les Halles met de mede Lotus rijders en fans. Om dan om 10 u met het eerste deel van de roadbook te vertrekken richting de West-Vlaamse boerenwegen. Dé thuisbasis voor iedere Belgische Lotus rijder.

Eigen kweek

De organisatie van Ypres Lotus Day weet er elk jaar weer iets leuks van te maken. Zo stond de rondrit dit jaar in het teken van “Eigen kweek” a.k.a. de Vlaamse televisieserie die we allemaal wel kennen. De rondrit passeerde langs verschillende gekende punten uit deze serie en “den otto” van Frank en Julita reed zelfs mee in de colonne.

De gehele rondrit duurde van 10u ’s morgens tot ongeveer 18u ’s avonds. Met de nodige drankstops, middagmaal en een stevige hoeveelheid fun. Wie bijbetaalde kon ’s avonds nog genieten van een heerlijk avondmaal op de eindstop bij domein Vossenberg. Van de gehele dag hebben we ook een aftermovie. Verdere interesse in Ypres Lotus Day voor volgend jaar? Like dan hun facebookpagina en/of neem een bezoekje aan hun website. Voor de rest laten we de foto’s voor zich spreken.