autojunior motorsport louis van de vyvere thomas claus

Eerste deelname met een Group A rally wagen!

Het AutoJunior Motorsport Rallyteam nam deze zomer voor de 3de keer deel aan de Monteberg Rally. Een van de weinige rally’s die dit jaar is doorgegaan.

Coronamaatregelen

De organisatie mocht de rally laten doorgaan als ze zich aan enkele strikte voorwaarden hield. Zo waren er per klassementsproef 3 zones voor toeschouwers. En moesten de maximum 2.000 bezoekers op voorhand hun zone kiezen. In het servicepark waren ook enkel deelnemers en servicecrew toegelaten. Tenslotte mochten er ook geen buitenlandse deelnemers aan de start verschijnen.

© Gilles Verschuere Photography

Regen en modder

Het slechte weer zorgde voor heel veel modder op de baan bij de diep ingesneden coupures. Sommige deelnemers gingen bij soms zeer lage snelheden van de baan en konden helaas niet geholpen worden door de toeschouwers. Waar ons origineel doel was om zo dicht mogelijk bij de R2-wagens te eindigen, veranderde het al snel in “gewoon uitrijden”.

De auto was dan ook spiksplinternieuw en had buiten enkele testkilometers nog niet gereden. De Peugeot 106 Group A werd gehuurd bij SVA autosport. We wilden dus vooral een onbeschadigde auto teruggeven aan Stefaan.

Via deze weg willen we onze sponsors nogmaals van harte bedanken! Net als SVA autosport en M Car Tech om een top auto te voorzien en uiteraard PhilCars voor de service en de catering!

Geniet van onze uitgebreide video van de hele rally hieronder!

Video verslag

Fotogallerij