Polestar 0 project, de eerste échte klimaatneutrale wagen.

Polestar 0 project, dit is het laatste nieuwe project waar de CEO van Polestar mee heeft uitgepakt. De ambitie voor dit langetermijn project uit Zweden is om tegen 2030 een volledig klimaatneutrale wagen te bouwen!

Een klimaatneutrale wagen?

Ja, een volledig klimaatneutrale wagen, waarbij tijdens het productieproces alle uitstoot zal geëlimineerd worden. Zonder gebruik te maken van offsetting (compensatiegedrag door bijvoorbeeld CO2-certificaten af te kopen bij de buren, zoals de overheid het zo goed kan) of te compenseren door bomen te planten. Deze ambitie heeft Polestar bekend gemaakt op 7 april 2021 in haar eerste jaarlijks rapport.

Het Polestar 0 project wil de koolstofuitstoot verminderen door de manier waarop auto’s gemaakt worden te veranderen, en niet door traditionele processen te gebruiken en vervolgens bomen te planten om CO2 te compenseren. Het volledige ontwikkelingsproces en de volledige waardeketen, van leveranciers tot retailers, zullen moeten samenwerken en zich aanpassen.” Luidt aldus in het officiële persbericht van Polestar.

Duurzaamheidsverklaring

In de voedings- of fashionindustrie wordt vaak gebruik gemaakt van duurzaamheidsverklaringen. Polestar zal zo’n duurzaamheidsverklaring nu ook gaan toepassen op al haar toekomstige modellen. Dit zal starten bij de Polestar 2 en zal zich uiten onder de vorm van het openbaar maken van de koolstofvoetafdruk en de tracering van risicomineralen. Een ongeziene transparantie van productontwikkeling in de auto-industrie.

Thomas Ingenlath (CEO van Polestar): “Consumenten zijn de drijvende kracht in de transitie naar een duurzame economie. Zij moeten de juiste tools in handen hebben om de hun keuzes juist, weloverwogen en ethisch te kunnen maken. Het moet duidelijk zijn. Vandaag verlaat de Polestar 2 de fabriekspoorten met een koolstofvoetafdruk. In 2030 willen we een auto maken die dat niet doet.”

Bron: www.polestar.com