930 Speedster

Occasion van de week: Porsche 930 Speedster met nog geen 1.000 km

Een bloedrode Porsche 930 Speedster met turbo-look is onze nieuwe AutoJunior Occasion van de week. Deze Porsche 911 uit 1989 heeft nog geen 1.000 km op de teller en daarbovenop een navenant prijskaartje. Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wat is hier aan de hand?

Het is gissen naar het verhaal achter de weinige kilometers van deze Speedster. Ofwel werd deze Franse Porsche enkel gebruikt om naar de plaatselijke bakker achter de hoek te flaneren bij goed weer, ofwel had de eigenaar de bedoeling om deze schat pas na 30 jaar opnieuw van stal te halen en extra hard te cashen bij verkoop. In dat laatste geval is het maar de vraag hoe het zit met de betrouwbaarheid aangezien zowat alles aan deze 930 (of 964) nog origineel is: de motor (3,2 liter boxer met 231 pk), de manuele vijfbak, het koetswerk, de lak, de carrosserierubbers, de softtop, het glaswerk, de fabrieksstickers, de remmen en ga zo maar door. Een blik op het onderhoudsboekje leert ons dat deze Speedster enkel in 2008, 2012 en 2014 langs de Porsche dealer op visite is geweest.

Er zouden nergens gebruikssporen te bespeuren vallen. Enige vragen reizen wel op rond het interieur waar de zetels toch enige kg’s verteerd te lijken hebben. Deze 930 heeft de optionele turbo-look, een sperdifferentieel, een kortere versnellingspook, elektrische hoogteverstelling van de stoelen, airco en velours tapijten in de koffer vooraan. Enkel een radio ontbreekt, maar ongetwijfeld klinkt deze 930 als muziek in de oren #yolo.

930 Speedster

Het prijskaartje heeft veel weg van een meer dan deftig huis. Net geen € 400.000 wordt gevraagd voor deze 930 Speedster die te koop staat bij Park Motors in Turnhout. Deze dealer is gespecialiseerd in Peugeot en Kia, maar heeft dus ook een aardige collectie tweedehands Porsches en ander mooi spul.

Met dank aan Louis voor de tip!