Bentayga wordt nieuw Bentley slagschip

68392bm_c

Bentley heeft een naam gekozen voor haar langverwachte SUV-poging: Bentayga. De naam is nog net geen tongtwister zoals de Pagani Huayra maar komt toch aardig in de buurt.

Bentayga verwijst onder meer naar een scherp rotspunt op Gran Canaria. Bentley probeert alvast haar doelpubliek te overtuigen met een filmpje waar de Bentayga gaat crossen in de Big Red woestijn in Dubai.

Vastleggen in volledig scherm 18012015 193445

Officieel lost Bentley enkel dat de auto later dit jaar wordt voorgesteld en in 2016 bij de dealers zal staan. De gespotte prototypes laten wel vermoeden dat het uiterlijk sterk gebaseerd zal zijn op de EXP 9 F conceptcar van 2012. AutoJunior hoopt alvast dat vooral het interieur uit de EXP 9 F onveranderd in de Bentayga komt.

66935bm_4

Technische details ontbreken dus ook, maar waarschijnlijk zullen zowel de 4-liter V8 en 6-liter W12 onder de motorkap komen. Natuurlijk met variabele cilinderuitschakeling, kwestie van het geweten wat te sussen. Mercedes plant alvast een concurrent in de vorm van vermoedelijk een GLS (of GL voor wie nog even moet wennen) met Maybach-kuur.

article+hero+large