mclaren p1

Occasion van de week: Belgische McLaren P1 voor 1,85 miljoen euro

Het aantal ingeschreven McLaren P1’s in België kan je waarschijnlijk op één hand tellen. Er zijn er dan ook amper 375 geproduceerd. Via een tip kwamen we terecht bij deze oranje P1 die bij de Belgische McLaren invoerder Gionion te koop staat. Deze P1 is dan ook met recht en rede onze AutoJunior ‘Occasion van de week’.

Naar supercar-normen is 18.000 km op de teller in een tweetal jaar een respectabele prestatie. De looks van de McLaren P1 zijn misschien niet zo overweldigend als een Ferrari LaFerrari, de P1 is technologisch minstens zo verfijnd als zijn Italiaanse concurrent. Werkelijk over elk detail is lang nagedacht en overbodige franjes zal je op de P1 dan ook niet vinden.

P1 5

De tweedehands P1 kan bewonderd worden in de McLaren Ginion showroom op de Louizalaan in Brussel. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om dit exemplaar die toch meermaals in België op de gevoelige plaat werd gelegd. De volcano orange kleur past als gegoten op deze 916 pk tellende V8 beul en het interieur is volledig in racy McLaren Special Operations alcantara. 179 pk is afkomstig van de elektromotor die de P1 een elektrische autonomie van 20 km bezorgt. De 3,8 liter V8 zorgt voor de overige 737 pk en een zeventrapsautomaat zorgt voor de krachtoverbrenging op de achterwielen.

P1 3

De originele nieuwprijs van een P1 (zonder opties) bedroeg 1 miljoen euro, deze P1 staat te koop voor een duizelingwekkende 1.850.000 euro … Toch maar onderhandelen om die 50k ervan te krijgen?