Arrinera onder de loep: een supercarfabrikant van Poolse origine

Zo af en toe proberen we eens de minder gekende automerken onder de loep te nemen. Ook Arrinera is zo’n merk en het kende zijn begin in Polen. Eén van de laatste landen waar wij een supercarmerk zouden verwachten.

Arrinera werd in 2008 opgericht, met onder andere Lee Noble in het bestuur. Het is gevestigd in Polen. In september 2011 werd hun eerste prototype van hun supercar (de Hussarya) voorgesteld. De uiteindelijke supercar zelf werd in 2016 voorgesteld. Het beest werd volledig getekend in Polen, de assemblage gebeurt in Groot-Brittanïe. De Arrinera Hussarya is voorzien van een V8 met 650 pk. Gecombineerd met achterwielaandrijving maakt van hem een echt monster!

arrinera02

De Hussarya GT is hun racewagen waar ze onder andere mee op het Goodwood festival paraderen. De straatlegale versie, de Hussarya 33 zou eind 2017 op de markt komen. Althans dat beweren, het merk heeft al veel kritiek te verduren gekregen dat het niet zijn beloftes nakomt en geen verkopen kent. Wij hopen alsnog dat het merk op tijd komt met hun straatlegale wagen.

arrinera-supercar-23910