Porsche viert feest met de miljoenste 911!

Als grote Porsche-liefhebbers verdient de 911 toch een plaatsje in ons hart. De sportwagen gaat al sinds 1963 mee en is een waar icoon in de automobiel industrie. Vandaag konden we lezen op de facebookpagina van Porsche dat de miljoenste 911 van de band is gerold. Reden te meer om het icoon nog eens flink in het daglicht te plaatsen.

Het is niet de eerste keer dat een iconische auto het productieaantal van 1 miljoen haalt. Vorig jaar nog kregen we van Mazda het bericht dat ze hun miljoenste MX-5 hadden geproduceerd. Deze keer is het dus aan Porsche met de 911. Voor hun miljoenste exemplaar kozen ze ervoor om een ode te brengen aan de originele 911’s van het jaar 1963.

Porsche koos voor een simpele 991 Carrera S als het unieke miljoenste exemplaar. Ze werkten de auto af in de originele donkergroene kleur, net zoals het in 1963 vaak werd gebruikt. Om de retro-stijl naar boven te halen kreeg het interieur wat houten details op het dashboard en het stuurwiel. Ook de zetels ontsnapten niet aan de retro-styling en kregen een ruitjespatroon. Verder werd het ontwerp van de originele Porsche-logo’s nog eens bovengehaald. De zilveren velgen, handgrepen en spiegels maken het af, samen met de chromen raamlijsten. Een klein logootje bij de deuren verraadt nog eens dat dit effectief gaat over het miljoenste exemplaar.

Om de Carrera S verder te onderscheiden van de rest heeft hij een vermogensupgrade gekregen naar 450 pk. Uiteraard hoorde daar nog een manuele versnellingsbak bij die het echte Porsche-gevoel naar boven brengt. De wagen zal helaas nooit in handen komen van een particulier, maar blijft in handen van Porsche en zal op wereldtournee gaan. Hierna zal hij zijn leven slijten in het Porsche Museum.