Ypres Lotus Day 2012

Ypres Lotus Day 2012

Alweer een creatie van Dirk Kestelyn, Pascal Vasseur en Frederik Van Cauwenberghe in samenwerking met Lotus-Forum.be werd op O.L.H. Hemelvaart voor de 4de maal de Ypres Lotus Day georganiseerd. De deelnemers reden met hun Lotussen en Lotus-afgeleiden langs de mooiste plekjes om en rond de regio Ieper – Kortrijk. Dat gebeurde aan de hand van een bolletje-pijltje roadbook. Kortom de Ypres Lotus Day was weer hét Lotus-evenement van het jaar. Wij waren erbij !

Ypres Lotus Day 2012

We waren al vroeg uit de veren om dan met de fiets naar de Grote Markt van Ieper te rijden waar alle 125 deelnemers verzamelden. Bij aankomst stonden er een 10-tal wagens, maar vanaf dan stroomde de volledige markt vol. Ook een groot deel van de deelnemers kwamen uit één van onze buurlanden. Om 10u vertrok de hele meute richting de eerste stopplaats in Dadizele.

Ypres Lotus Day 2012

Om 12u30 vertrok de bonte kleurenbende naar Gits waar de deelnemers weer even op krachten konden komen tijdens de lunch. Daarna reden ze verder naar de voorlaatste stop waar ze om 15u45 aankwamen. Wij sneden ondertussen stukjes van het parcours af om zo foto’s te kunnen nemen en de voorbijrijdende wagens te kunnen filmen. Het merendeel van de Lotussen hebben een 4-cilinder van Toyota. Toch klinkt bijna elke wagen anders.

De dag eindigt bij ‘De Vossenberg’ in Hooglede. Daar verzamelden de wagens zich voor de laatste keer. Deze editie was weer super georganiseerd, de deelnemers reden ’s avonds moe, maar voldaan terug naar huis. De volgende editie vindt plaats op 09/05/2013. Wij zullen er ook dan weer bij zijn!