Subaru BRZ

Avant-première van de nieuwe Subaru BRZ

Op 12 en 13 mei konden we in Avant-première de nieuwe Subaru BRZ bewonderen bij Garage Vancayzeele. Wij namen er ook een kijkje.

Subaru BRZ

En ik zal zeggen zoals het is, hij staat er gewoon. Subaru heeft werkelijk een zeer eenvoudige, maar wel een zeer mooie en zelfs ietwat gespierde sportcoupé getekend. Deze BRZ werd ontwikkeld in samenwerking met Toyota. Hun versie van dezelfde wagen heet de GT 86.

Subaru BRZ

Subaru BRZ Subaru BRZ

De wagen zal €32.990 gaan kosten. Hij is iets duurder dan de Toyota, maar je krijgt de wagen met een zeer complete uitrusting. 17″ lichtmetalen velgen, een spoiler, een diffuser, xenon koplampen, lederen sportstoelen, centrale vergrendeling, elektrische ruiten, airco en een boordcomputer zijn standaard. De naam van dit uitrustingsniveau luidt “Sport Executive”. Er komt ook nog een goedkopere “Sport” en dat is wat logischer dan het instapmodel bij Toyota dat “Comfort” heet.

Subaru BRZ

Vooraan ligt de van Toyota´s D4-S injectietechnologie voorziene 2.0 liter boxermotor. Zowel in de Toyota als in de Subaru produceert hij 200 pk en 205 Nm, in tegenstelling tot wat verwacht werd, is de Subaru (nog) niet voorzien van een turbo. Het viercilinder blok is van nature hoogtoerig. Een STi-variant is weinig waarschijnlijk, een cabrio-variant kunnen we wel verwachten, maar ook dat is nog niet bevestigd.

Omdat dit een showroommodel was mocht er niet mee gereden worden. We konden wel een ritje maken in een nieuwe Subaru Impreza WRX STi. Stay tuned!