Vandoorne tweede snelste op laatste F1 testdag in Barcelona

Belgisch bloed bovenaan de tijdstabellen na de tweede testdag op het circuit van Barcelona. Verstappen en Vandoorne bleven er met hun Red Bull en McLaren de Mercedes en Ferrari voor.

Op een testdag draait het niet per se om de snelste rondetijd, maar het is toch weer mooi meegenomen dat Verstappen zich nogmaals in de kijker rijdt door de snelste tijd van de hoop neer te zetten. Veel jong geweld die vandaag in actie kwam trouwens op het circuit van Barcelona waar Verstappen afgelopen zondag naar een onverhoopte zege reed. Red Bull testte afgelopen dagen een nieuwe evolutie van de Renault motor uit die 30 pk extra zou leveren, Red Bull noemt de motor uit schaamte liever Tag Heuer… Bij Mercedes klokte een last-minute opgeroepen Pascal Wehrlein de 3e tijd, gevolgd door Gutierrez met de Haas bolide. Bij Ferrari zat jongeling Antonio Fuoco achter het stuur die na 118 rondjes goed was voor een vierde tijd.

TB 1

 

De volgende Formule 1 Grand Prix gaat door op het legendarische stratencircuit van Monte Carlo. Stoffel Vandoorne zal er op 29 mei niet aanwezig zijn aangezien hijn dan zijn tweede race in de Superformula op het circuit van Okayama in Japan zal afwerken.

 

https://twitter.com/McLaren_Soul/status/732877446056415232