Verstappen

Iconische Verstappen profiteert van incident tussen Mercedes rijders

Het sprookje van Max Verstappen blijft maar duren. Vorig jaar nog de jongste Formule 1 coureur ooit, dit jaar al jongste F1 Grand Prix winnaar ooit.

Red Bull zal volgende keer twee maal nadenken vooraleer het nog eens dreigt de Formule 1 (én Renault) te verlaten, want vandaag won het de F1 Grand Prix van Spanje op het circuit van Barcelona. Verstappen die sinds de blunder van Kyviat gepromoveerd werd van Torro Rosso naar Red Bull startte vandaag als vierde voor de GP van Spanje. Dankzij een ‘blunder’ van de Mercedes rijders die vanop de eerste startlijn vertrokken kregen alle achtervolgers een unieke kans op een zeldzame overwinning. Hamilton werd in bocht 1 door Rosberg voorbijgestoken, maar iets later zag Hamilton opnieuw een gat toen Rosberg iets trager reed, maar dat liep voor beide slecht af.

Ricciardo, Verstappen, Raïkkönen en Vettel reden erna gans de race in elkaars kielzog en het leek alsof geen van de vier wist welke de beste strategie was om als eerste over de streep te rijden. Het was dan ook lang moeilijk volgen wie er naar de overwinning zou rijden, maar 15 ronden voor het einde werd het duidelijk dat Verstappen en Raïkkönen de beste bandenkeuze bij de tweede pitstop hadden gemaakt. De manier waarop Verstappen zijn eerste Red Bull race gereden heeft is werkelijk indrukwekkend en dat in een wagen die Verstappen amper kent. De druk van naaste achtervolger Raïkkönen was nochtans niet min.

Afwachten of Red Bul ook in een rechtstreeks duel Mercedes kan verslaan maar wat vast staat is dat Verstappen nogmaals iedereen wist te verrassen en daarmee de jongste F1 race winnaar is ooit. Ook tussen Rosberg en Hamilton zal het laatste woord zeker nog niet gezegd zijn …