Gumball logo 2016

Roadtrip: 4 goedkopere Gumball 3000-alternatieven

Nog geen plannen voor deze zomer? Je kan naast het zelf organiseren van een roadtrip met bijvoorbeeld een lekkere cabrio, ook deelnemen aan een exclusieve autorally. Zo zijn er trouwens meer dan genoeg. Mocht je denken dat de jaarlijkse Gumball 3000-rally het enige autofeestje is voor sportwagens dan ben je dus goed mis. We geven je enkele keuzes.

1 Runball Rally

Runball Rally

Sommigen kennen dit event ongetwijfeld van de bestickerde wagens die nu en dan auto-events bezoeken. Op 8 mei mochten we nog enkele Runballers aanschouwen op de Haspengouw Tour 2016. Onder andere een Audi RS5, R8 GT en Ferrari 458 Italia. Dit jaar start de Runball Rally in Knokke op 28 mei om zo via Monaco naar Spanje te trekken en te eindigen op 4 juni in Marbella. Wie aangelegd is in aardrijkskunde kan meteen zien dat er niet fameus veel kilometers worden afgelegd tussen de verschillende locaties en feesten voorrang krijgt. Toegang kost €1.495 per persoon exclusief btw. Hiervoor krijg je steeds een overnachting in een luxehotel, toegang tot exclusieve feestjes, goodies en een bestickerde wagen.

 

2 Cannonball Run Europe

Cannonball Run

Van 26 juni tot 1 juli gaat de Cannonball Run Europe door op een nog bekend te maken locatie. Toegangsprijs is een stuk duurder dan de Runball Rally maar nog steeds pakken goedkoper dan Gumball 3000. Om dit exclusieve feestje te mogen meemaken leg je €15.000 neer. Hiervoor kan je één wagen met jezelf als bestuurder en één passagier meenemen. Elke extra passagier kost zo’n €6.000. Wat velen niet weten is dat in 1981 de film “Cannonball Run” werd geproduceerd naar aanleiding van de “Cannonball Baker Sea-to-Shining-Sea Memorial Trophy Dash”, dit is een rally die verschillende staten van de VS passeert. Dit is de Europese versie en rekent jaarlijks op heel wat exclusieve wagens.

 

3 Modball Rally

Modball Rally

In dezelfde periode als de Cannonball Run Europe gaat de Modball Rally van start in Londen, op 25 juni om precies te zijn. Daarna gaat het richting Parijs, Lyon, Monaco, Barcelona om te eindigen in Valencia. In Valencia kunnen deelnemers zelfs rijden op het circuit. Deelnemen kost zo’n 2.500 Engelse ponden. Hiervoor krijg je overnachtingen in luxe-hotels, een ferry naar Frankrijk en een ‘private race track event’. De Modball Rally wordt naast Europa ook nog gehouden in de VS en in Australië. Heel wat hypercars doen mee met de Modball. Zo deed een Ferrari LaFerrari mee in 2015.

 

4 SG2k V

StreetGasm

Beter bekend als StreetGasm 2000 is van een Nederlandse organisatie die dit jaar zijn vijfde editie viert van de 2000 kilometer-tellende rondrit die dit jaar start in Praag en eindigt in Monaco. De vijfde editie loopt van 11 tot 17 juni. De exacte route blijft geheim om de deelnemers te kunnen verrassen. Met 100 teams is het event zo goed als volzet. Toch nog meedoen? Dan koop je best het VIP Package van €7.865 inclusief btw. Dit houdt een ware VIP-behandeling in met nog chiquere kamers zoals in het Fairmont Hotel in Monaco.