Trackday: Ferrari Corse

Ferrari FXX-K

Autoliefhebber en fotograaf Yannick Minet was vorige week aanwezig op de Ferrari Corse trackday op het circuit van Spa-Francorchamps. De befaamde Leuvense autospotter maakte voor AutoJunior volgend verslagje. Kwijlen mag …

Dinsdag 1 september was het eindelijk zover, neen niet de eerste schooldag maar Corse Clienti. Enkele gelukkigen van het Ferrari F1 Clienti en XX-programma kregen twee dagen de kans om hun Ferrari over het prachtige circuit van Spa-Francorchamps te jagen. Door de hevige regen werd de start van de trackday even uitgesteld, maar dat mocht de pret niet drukken. In totaal waren er 10 Ferrari Formule 1 wagens en 17 Ferrari’s van het XX-programma aanwezig.

IMG_8276

Onder meer de Ferrari 412 T2 uit 1995 die destijds bestuurd werd door de Oostenrijker Gerhard Berger waagde zich op het natte circuit.

IMG_5752

Er was slechts één Ferrari FXX aanwezig, maar de FXX gaat ook al het langst mee in het XX-programma. De FXX is gebaseerd op de legendarische Ferrari Enzo en heeft een productieaantal van slechts 38 stuks.

Ferrari FXX

In opvolging van de FXX is sinds dit jaar de FXX-K toegevoegd aan de selectie. De FXX-K is logischerwijs gebaseerd op de recentste hypercar van Ferrari, de LaFerrari. De K in de naam verwijst naar KERS (Kinetic Energy Recovery System), een techniek overgenomen van de F1 en dit om de prestaties te bevorderen. Van de FXX-K waren er maar liefst zes exemplaren te bewonderen op het circuit.

IMG_7340

IMG_5598

De meerderheid van de selectie werd vertegenwoordigd door de Ferrari 599 XX Evo waarvan er tien exemplaren aanwezig waren. Zo was er ook één van de rijders aanwezig met de straatversie van de 599 XX, namelijk de 599 GTO.

599 XX

Ferrari 599 GTO

Op de parking maakte een LaFerrari in de unieke kleur Rosso Dino het Ferrari feestje compleet.

LaFerrari

 

Dit is een gastbijdrage van Yannick Minet. Meer knappe foto’s vind je op zijn facebook pagina en in onderstaande fotogalerij! Contacteer ons via info@autojunior.be indien je zelf een gastbijdrage wil schrijven!