petrolhead thursday

Trackday: Petrolhead Thursday 13/04/17

Op donderdag 13 april was AutoJunior te gast tijdens één van de Petrolhead Thursday trackdays! Met fantastisch weer, heerlijke sportkarren en leuke mensen was dit een topdag!

Twee weken eerder waren we ook op het Circuit van Zolder uitgenodigd, maar doordat de AutoJunior Ford Focus RS toen een nieuwe koppeling nodig had bleef hij mooi thuis. We gingen wel een kijkje nemen en konden meerijden met een Nissan GT-R. De video van toen vind je hier!

De koppeling en het vliegwiel zijn vervangen en dit keer gingen we wel de baan op. Na een lekker ontbijt en de verplichte drivers briefing volgde de eerste sessie. Tijdens de Petrolhead Thursdays zijn er 2, wel eigenlijk 3, groepen. De warming-up, sport en tussendoor zijn er trainingsmoment voor ‘echte’ racewagens. Dat is tevens de reden dat er geen geluidslimieten zijn op deze trackdays.

AutoJunior mocht aansluiten bij de warming-up groep en dat mag je best letterlijk nemen. De eerste 3 sessies (van telkens 20 minuten) rij je in kleine groepjes achter een instructeur aan. Hij toont je de correcte lijn, rempunten, enzovoort. Die informatie geeft hij door via walkie talkies.

petrolhead thursday

Twintig minuten per sessie lijkt misschien kort, maar veel langer hoeft niet op Zolder, tenzij je de remmen volledig kapot wilt rijden.

petrolhead thursday
Voor de 2de maal gedubbeld door Tom Boonen in zijn Dongervoort GTO!

Na een lekkere lunch en de motorstilte van 12u tot 13u gaan we terug de baan op. De laatste sessies mag je vrij rijden en probeer ik enkele ronden alles uit de kan te halen. Wat een heerlijke wagen toch! 😀

We sluiten de dag af met een fris pintje vooraleer we opnieuw huiswaarts keren. Video volgt uiteraard, maar je kan alvast genieten van deze heerlijke foto’s!

Zelf eens rijden? Meer info vind je hier!