Porsche LMP1

Toyota wint de 6 uur van Silverstone, Porsches vervolledigen het podium

Het trio Kazuki Nakajima, Sebastien Buemi en Anthony Davidson hebben in een Toyota TS050 Hybrid de 6 uur van Silverstone gewonnen. Na een spannende strijd met de LMP1 Porsches had de #8 Toyota na 6 uur amper een kleine 6 seconden voorsprong op de #2 Porsche.

Toyota wist gisteren haar goede vorm te bewijzen door het inpalmen van de eerste startrij. Toyota wist vandaag haar vorm te bevestigen met haar elfde overwinning in de WEC sinds haar terugkeer in 2012. Mede door de regenachtige weersomstandigheden ging het wel iets moeilijker dan verwacht. De vanop pole gestarte Toyota #7 kreeg namelijk al vroeg af te rekenen met software mapping problemen en daarbovenop moest de achterkant van de wagen vervangen worden door een stabilisatorstang problemen. Ook de regen speelde een grote rol in de pitstopstrategie waarbij een deel van het deelnemersveld overschakelde naar regenbanden. Na vier uur racen crashte de #7 tot overmaat van ramp hard in de Copse bocht. De daarop volgende Safety Car periode bracht het deelnemersveld opnieuw bij mekaar.

Porsche LMP1

Twaalf minuten voor het afvlaggen lag Hartley met de Porsche 919 nog aan de leiding, maar Buemi kon de Porsche toch nog verschalken voor het oog van 52.000 aanwezige fans. In de LMP2 categorie was de overwinning voor het trio Oliver Jarvis, Thomas Laurent en Ho-Pin Tung in de Jackie Chan DC Racing bolide. In de LGTE PRO klasse was de overwinning voor de Ford GT van het trio Andy Priaulx, Pipo Derani en Harry Tincknell.

6 uur Silverstone