Youtuber Shmee150 koopt 2 nieuwe supercars

 

12109802_932988560069733_5848995774100472540_o

Shmee150; elke autoliefhebber die af en toe wat tijd doorbrengt op het net kent hem wel. De autospotter en youtuber heeft afgelopen week zijn garage aangevuld met 2 indrukwekkende wagens. Een Ferrari FF voor dagelijks gebruik en een waanzinnig mooie Mclaren 675LT voor het weekend.

Voor Tim Burton begon het allemaal met het spotten van supercars in londen, waar hij ook gevestigd is. Hij maakte video’s van de wagens van rijke Arabieren die London bezoeken tijdens de zomervakanties. Door de jaren heen werd hij alsmaar populairder en besloot in november 2010 om zelf ook een sportwagen te kopen. Zijn eerste sportwagen was een lichtblauwe Aston Martin V8 Vantage Roadster. Deze Aston kreeg al snel de naam “Shmeemobiel” opgeplakt door de fans. Doordat Shmee nu ook zelf een sportwagen had kon hij als maar meer automotive events bijwonen en video’s verspreiden hierover.

Tim raakte pas echt wereldwijd bekend als hij met zijn volgende shmeemobiel, een Audi R8 V10 spyder, deelnam aan de Gumball 3000 in 2013. Waarschijnlijk weten vele onder jullie wat de Gumball 3000 is maar voor de onwetenden (schaam je) leg ik het nog even uit. De Gumball 3000 is een rally/rondrit van exclusieve wagens doorheen een continent. De wagens reizen van stad naar stad waar elke avond wel iets extravagants gepland staat, meestal feestjes. Het hoogtepunt van autogerelateerde decadentie dus.

audir85cropped

Voor de volgende shmeemobiel is Tim Burton gaan aankloppen bij Mclaren. Daar kocht Shmee een Mclaren MP4-12C. Met deze wagen nam hij deel aan tal van events en maakte een paar gekke roadtrips doorheen europa. Het hoogte punt voor deze wagen was opnieuw de gumball 3000. Voor dit evenement kreeg de Mclaren een een speciale wrap opgeplakt met een indrukwekkend kleur. Een variant van dit kleur vinden we ook terug op zijn nieuwe wagen.

Website02

Als een echte Brit was Tim zeer onder de indruk van zijn Mclaren en besloot om voor zijn derde wagen weer topless te gaan. Hij besloot een Mclaren 650s spider te kopen. Deze wagen was echter niet meer in een blauwe kleur maar kreeg mantis green op de carrosserie gespoten.

McLaren-650S-Spider-01

Enkele weken terug teasede Shmee de komst van een nieuwe shmeemobiel. Hij wist onze te vertellen dat het bij Mclaren ging blijven. Vele fans dachten dat Tim de hypercar-markt was ingedoken en dat hij een Mclaren P1 had gekocht. Niets was minder waar. Shmee had voor de gelimiteerde Mclaren 675LT gekozen. Deze Mclaren was de eerste supercar dat Shmee150 nieuw koopt. Doorheen de jaren is er echter op iedere wagen iets gelijk gebleven, namelijk de nummerplaat. De “87 TB” vinden we op al zijn wagens terug. De 87 is verwonderlijk  zijn geboortejaar terwijl TB staat voor Tim Burton. In de video hieronder vertelt Tim vol enthousiasme over zijn nieuw pareltje.

Omdat de Mclaren 675LT vooral bedoeld is voor circuitgebuik en niet voor roadtrips besloot shmee dat hij een nieuwe “daily driver” nodig had. Als wij aan een dagelijkse luxeauto denken dan denken we aan merken zoals Audi, BMW en Mercedes maar zeker niet aan de Italiaanse renstal Ferrari. Toch hebben de Italianen één wagen die min of meer bedoeld is voor dagelijks gebruik; de Ferrari FF. Dit stijgerende paard is uitgerust met 4 wielaandrijving, zit-en opbergruimte voor vier maar behoudt toch de machtige V12 in het vooronder.  Shmee 150 vertelt er je alles over in onderstaande video.

Wat een schitterende paar weken voor Tim Burton. Een Mclaren en een Ferrari in de garage. De ultieme beloning van zijn harde werk. “Keep it up Shmee!”