Nieuwe Fiat Tipo: Born to be a sedan

151013_Fiat_Tipo_02

Het was lang wachten op een nieuwe geboorte bij Fiat. Onder de vorm van deze nieuwe Fiat Tipo kunnen we eindelijk de langverwachte babyborrel op gang trekken. En hij ziet er goed uit!

151013_Fiat_Tipo_03

Tot voor kort was de kleine Fiat 500 en z’n ontelbare varianten, zoals de Fiat 500X , de Vintage ’57 en de Fiat 500 by Guerlain, de ‘core-business’ van Fiat. Met de Tipo, die kort geleden werd voorgesteld op het Salon van Intanbul onder een andere naam, komt daar nu verandering in. De Tipo is een compacte drievolume berline die het moet gaan maken op het EMEA-toneel. Voor de niet-aardrijkskundigen onder ons, dat is de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika. Goed voor meer dan 40 landen.

Fiat-TIPO

De Tipo komt er met twee turbodieselmotoren, de Multijet II, en twee benzinemotoren die vermogens leveren tussen 95 en 120 pk. Je hebt bovendien de keuze om manueel te schakelen of de wagen het zware werk te laten doen (automatische transmissie). De nieuwe Fiat-telg is zelf ontworpen in Italië door FCA en is verder ontwikkeld in Turkije. Fiat hamert door op z’n verkoopstrategie: ‘value for money’. In mensentaal: wil je niet veel uitgeven voor een wagen maar toch goede kwaliteit? Dan is de Tipo een mooi alternatief. Meer info na onze eerste rijtest met de Tipo.