De BMW M4 GTS : nieuw circuit monster van BMW

bmw-m4-gts-2015_01

Na de oranje hardcore GTS variant van de E92 M3 krijgt ook de nieuwe BMW M4 een GTS behandeling. Dat hij bedoeld is voor het zwaardere circuitwerk blijft uit deze verbluffende trailer.

De laatste maanden doken er veel concept foto’s en speculaties op over de M4 GTS, maar nu krijgen we hem eindelijk te zien en te horen in deze spannende trailer van BMW.
De M4 GTS werd de afgelopen weken gespot op de befaamde Nurburgring waar hij uitvoerig werd getest. De M4 GTS slaagde erin om de Nurburgring, ook wel de ‘green hell’ genaamd, uit te rijden in amper 7 minuten en 28 seconden (7:28!). Met deze rondetijd schiet de M4 GTS zich naar een gedeelde 25ste plaats, samen met de Ferrari 458, op de Nurburgring-rondenlijst. BMW had wat schade in te halen qua rondentijden want de 2e BMW, de eerder vermeldde E92 M3 GTS die al dateert uit 2009,  bevindt zich maar op de 69ste plaats met een tijd van 7:48. De nieuwe GTS is dus maar liefst 20 seconden sneller dan zijn voorvader.

bmw-m4-gts-2015_04

BMW verduidelijkt ook de prestaties van de nieuwe GTS in de trailer. Het aantal paarden onder de motorkap stijgt met 75 stuks naar 500 pk. Deze zorgen dan ook dat de 0 naar 100 km/h tijd zakt naar 3.8 seconden. Dit is een verschil van een halve seconde met de ‘normale’ M4. Buiten deze onderhuidse veranderingen kan je de M4 GTS ook herkennen aan de unieke velgen en het strijkijzer op de achterklep. De nieuwe GTS is net als de vorige versie ook voorzien van een rolkooi en moest hiervoor de acherbank weglaten. In afwachting van de onboard video van die waanzinnige laptime kunnen we genieten van deze trailer.

 

de volledige lijst van rondetijden op de ‘Green Hell’ vind je hier.