Ritje met (Lotus)-vrienden

IMG_2088
Het is zomervakantie en dat wil zeggen dat ook eigenaars van sportwagens nog eens hun bolide durven uit de garage te rijden. Zaterdag kwamen enkele Lotus-eigenaars samen voor een ritje in de streek rond het West-Vlaamse Ieper.

We kennen het concept natuurlijk wel van de vele rondritten die worden georganiseerd zoals Borderrun, Haspengauw tour en Ypres Lotus Day. Maar deze keer ging het er een beetje anders aan toe. Kleinschalig en gezellig, dat zijn de eerste 2 woorden die bij mij opkwamen toen ik op de afgesproken locatie arriveerde. Iedereen kende er ongeveer iedereen. En dat bracht een luchtige sfeer met zich mee. Een rondrit met (Lotus)-vrienden, behalve een Audi TT, een Porsche Boxster en onze testwagen.

Na het ontvangen van de roadbook vertrokken we uiteindelijk vanuit Voormezele. Met een tiental wagens reden we door de kleine landelijke wegen die er in de buurt liggen. Iedereen genoot van hun wagens en van de route. Na een uur rijden was er een pauze voorzien. Voor sommige Lotus-rijders een verlossing, want het is niet onmiddellijk comfortabel in een Lotus.

Na het 2de deel werd er nog wat rustig nabesproken over de rit en werd er een braadworst en een drankje genuttigd. Het was een hele fijne en gezellige namiddag die zeker voor herhaling vatbaar is.

Nogmaals bedankt aan de organisatoren die het in goede banen hebben geleid! Verder ook bedankt aan Alain S. die de foto’s naast het parcours heeft genomen.