Range Rover

Range Rover viert 50ste verjaardag

Land Rover wil dat haar Range Rover geassocieerd wordt met weergaloos design, superieure terreincapaciteiten en onovertroffen raffinement en luxe. En dat al 50 jaar lang. In 1970 kwam wat Land Rover beschrijft als de ‘eerste luxeterreinwagen’ op de markt. Land Rover viert die verjaardag met de ‘Range Rover Fifty’.

Wereldwijd zullen (niet toevallig) 1.970 exemplaren worden gemaakt van de Range Rover Fifty. Wat maakt de Range Rover Fifty speciaal? Erfgoedkleuren van de Land Rover Special Vehicle Operations afdeling gebaseerd op het kleurenpallet van de orginele Range Rover: Tuscan Blue, Bahama Gold en Davos White. Andere beschikbare kleuren zijn Carpathian Grey, Rosello Red, Aruba en Santorini Black. Daarnaast nog een aantal koetswerkaccenten in Auric Atlas, twee twee unieke 22 inch velg ontwerpen en talrijke ‘1 of 1970’ badges in het interieur. De Range Rover Fifty is verkrijgbaar met alle motorvarianten en ook als verlengde versie.

Tijdens haar levensloop was de Range Rover verantwoordelijk voor tal van technologische primeurs: eerste SUV met permanente vierwielaandrijving, eerste terreinwagen met ABS (1989), eerste terreinwagen met ESP (1992) en de huidige generatie is de eerste SUV met volledig aluminium structuur.

De Range Rover is tegenwoordig uitgegroeid tot een statussymbool; tel ze maar eens tijdens je daguitstapje naar Knokke. En dan zwijgen we nog over Parijs of Londen. Het prijskaartje van de Range Rover begint tegenwoordig pas bij 108.000 euro, maar desondanks gaan ze nog steeds als zoete broodjes over de toonbank. Wat de Range Rover Fifty moet kosten is nog niet gekend, maar reken op zo’n 150.000 euro.