Formule 1 Spa

Nieuwe kalender circuit Spa-Francorchamps

Sinds een tweetal weken wordt er opnieuw rubber gesleten op het circuit van Spa-Francorchamps. We hoeven je niet uit te leggen waarom het circuit twee maanden gesloten was, al zijn er eigenlijk sinds eind november vorig jaar geen activiteiten meer op het Ardennencircuit. Tijdens de winter ligt nu eenmaal alles stil op Spa.

Benzinegeuren opsnuiven zit er voor publiek nog niet in, want alle evenementen vinden plaats achter gesloten deuren, al blijft het moeilijk om het uitgestrekte circuit volledig hermetisch af te sluiten. Een frisse cola drinken of genieten van het buffet in de Pit Bar Resto zit er tot nader orde nog niet in. Tot en met eind augustus zijn massa evenementen verboden in België dus gaf de Waalse regering enkel groen licht voor de Formule 1 Grand Prix zonder publiek. Een F1-weekend brengt gemakkelijk een 5.000 tal man/vrouw personeel op de been dus wellicht zal ook daar wat gesnoeid moeten worden.

Het F1-circus in Spa bracht meer dan 150.000 fans op de been de afgelopen jaren. Een klein drama voor de lokale economie die het dus met heel wat minder minder inkomsten zal moeten stellen dit jaar. Hopelijk kan het volgend jaar wel opnieuw met publiek. Bezitters van tickets voor dit jaar werden reeds gecontacteerd met de vraag om de tickets over te zetten naar volgend jaar of voor een terugbetaling.

Formule 1 Spa

Twee andere grote events zijn verplaatst naar een later tijdstip. Zo gaat de 24 uur van Spa nu door op 24 en 25 oktober. De WEC is verplaatst van mei naar Augustus, maar dit zal dus ook zonder publiek zijn. De Spa Six Hours blijft op de kalender eind september. Het is dus afwachten of gewone stervelingen er op zoek kunnen gaan naar decibels of iets te lang gebakken frietjes. Wie gehoopt had om tijdens de Ferrari Corse Cliente huilende Ferrari’s aan het werk te zien zal terugkomen van een kale reis.

De volledige kalender voor 2020 vind je hieronder terug. Inschrijven op een trackday lijkt dus de enige optie om op korte termijn nog eens het circuit van Spa-Francorchamps te bewonderen.