Op bezoek bij Motor Village: Alfa Romeo tentoonstelling

MotorVillage-9

Alfa Romeo mag toch een beetje beschouwd worden als een mythisch merk. Alfa Romeo’s zijn altijd al prachtige wagens geweest met een heel eigen karakter. Een zekere ex-BBC-presentator zegt zelfs dat je geen echte autoliefhebber kan zijn voordat je een Alfa hebt gehad. Je kan nu enkele van de mooiste creaties bewonderen in ‘Motor Village’ in Parijs.

Schoonheid en Alfa Romeo-stijl zijn constante voorwaarden voor de designers. Elk model moet beschikken over bepaalde vereisten die de alchemie van het merk vormen: elegantie, een vloeiend lijnenspel, eenvoud van de vormen, respect voor een esthetische unieke Italiaanse ‘heritage’ en een permanente bron van inspiratie, zonder daarbij de technische voorwaarden en beperkingen te vergeten die de ontwikkeling van sportieve wagens van Alfa Romeo met zich meebrengen.

MotorVillage-5

Dit alles met maar één einddoel voor ogen: emotie (een woord die altijd terugkomt wanneer we het over Alfa’s hebben) en verlangen opwekken, gevoelens die we terugvinden in de modellen die voor deze tentoonstelling werden geselecteerd:

  • Giulietta Spider van 1955 op verdieping +2 NoLita
  • Alfa Romeo 6C 2500 Super Sport van 1949 op verdieping +1 mezzanine
  • 8C Competizione, 4C Spider en Giulia Berlina van 1962 op het gelijkvloers
  • Alfa Romeo Montreal van1971 op verdieping -1
  • Coupé Sport Zagato SZ van 1989 op verdieping -2

Wij brachten een bezoek aan de tentoonstelling. Ons vervoer bestond uit een colonne nieuwe Fiat 500X’en. Een uitgebreide rijtest van die wagen vind je binnenkort terug op onze site. De tentoonstelling is nog tot en met 28 juni 2015 te zien!