Nog even geduld voor de nieuwe Fiat Ægea

Fiat 1

Fiat stelt morgen op de Istanbul Motor Show de Ægea voor: een compacte berline geproduceerd in de onlangs bekroonde Turkse Tofaş autofabriek. Luidt de Ægea een nieuw designhoofdstuk in voor Fiat?

Wie aan Fiat denkt, denkt aan de 500 want het ganse gamma is vandaag zowat volledig doordrongen met het 500 DNA. Met de Ægea lijkt daar verandering in te komen want de 500 lijnen zijn niet terug te vinden in het exterieurdesign. Het interieur komt daarentegen wel bekend voor maar brengt wel voldoende vernieuwing. Het plan is om de Ægea in de EMEA regio (Europa, Midden-Oosten & Afrika) aan de man te brengen. De leveringen starten in Turkije en in een later stadium – en vermoedelijk onder een andere naam – komt deze nieuwe Fiat ook naar het Europees vaste land.

Fiat 2

Het is nog onduidelijk of België tot de uitverkoren landen zal behoren want de kans is groter dat er op termijn een Ægea hatchback variant als opvolger voor de Bravo naar België komt. Op onze thuismarkt zijn we nu eenmaal Golfjes, Focussen, Astra’s en andere aanverwanten gewoon. De Ægea belooft alvast voldoende ruimte voor 5 personen en de 510 liter grote koffer zal zeker ook enkele Turkse taxichauffeurs kunnen overtuigen. Uiteraard ontbreken de talenten comfort, efficiëntie, zuinig, connectiviteit en toptechnologie niet in het persbericht. Wordt dus ongetwijfeld nog vervolgd.

Fiat 4