Wat levert dat op een dagje spotten in Monaco?

1-DSC_2744

Wat levert dat nu eigenlijk nu op een dagje spotten in Monaco? Veel, héél veel zelfs, maar verwacht nu ook weer niet een aards paradijs vol met Bugatti’s en Pagani’s. Kwestie van de verwachtingen een beetje te temperen.

AutoJunior was in Monaco op een doordeweekse maar met Top Marques Monaco opgefleurde donderdag. Het micro klimaat in Monaco liet het af en toe lichtjes spetteren en het racecircuit was ook volop in de aanbouw. De omstandigheden in acht genomen blijft het indrukwekkend hoeveel ‘speciale’ auto’s in Monaco rondrijden. Vooral in vergelijking met ‘normale’ auto’s want de happy-few auto’s lijken als het ware uit het niets te verschijnen.

Ook de hoeveelheid ‘spotters’ is ongezien: bij de ingang van de befaamde tunnel was het echt drummen geblazen en moest de politie af en toe tot de orde van de dag komen. Op het even bekende Casino square wordt je geduld op de proef gesteld om mens-vrije foto’s te maken, maar de beloning is riant. Al bij al bleven de verborgen schatten à la Ferrari F40/F50, CLK-GTR AMG, Pagani Zonda goed verborgen al zijn de door ons op de gevoelige plaat vastgelegde Lexus LFA, Mosler en SLR 722S minstens even speciaal. Wij kijken alvast uit naar volgend jaar!