BMW viert 40 jaar 3 Reeks met Facelift

BMW 3 1

Net na het lekken van enkele foto’s (blijkt onvermijdelijk tegenwoordig, al dan niet bewust of onbewust) van de BMW 3 facelift gaf BMW dan maar zelf ook de officiële foto’s en info vrij.

De BMW 3 blijft samen met de 5 de ruggengraat van het BMW gamma en de 3 Reeks viert dit jaar haar 40ste verjaardag. Ondertussen zijn er reeds meer dan 14 miljoen 3 reeksen verkocht en vandaag is 1 op de vier verkochte BMW’s een 3 Reeks. BMW lanceerde bij wijze van traktatie recent al een 316d 40 Years Edition met sportief ogend M Performance pakket maar het is ons onduidelijk of de nu aangekondigde facelift ook deze speciale verjaardagseditie krijgt.

BMW 3 4

Wat we wel weten over de BMW 3 facelift is dat die er weer wat frisser en scherper uit ziet met ondermeer licht hertekende koplampen. De aanpassingen blijven beperkt, maar alles zou de sportieve looks ten goed moeten komen. Op benzine-motorisch vlak vinden we een nieuwe 2 liter viercilinder in de 330i met 252 pk en een nieuwe 3 liter zescilinder in de 340i met 326 pk. Op de 330e plug-in hybride met 252 pk en een gecombineerd normverbruik van amper 2,1 liter per 100 km blijft het wachten tot volgend jaar. Met de 318i vindt ook de 1,5 liter driecilinder zijn weg naar de 3 Reeks. Uiteraard gaan ook de dynamische rijeigenschappen er weer een stuk op vooruit zonder daarbij het comfort uit het oog te verliezen.

BMW 3 3

De BMW 3 kan weer tegen een stootje en is volledig gewapend voor de komst van de nieuwe Audi A4. Ongetwijfeld zien we de nieuwe 3 Reeks terug op de BMW Beach Lounge die van 11 juli tot 30 terug in Knokke neerstrijkt.

BMW 3 5