Officieel: Pagani Huayra BC met 790 pk

Pagani brengt naar Genève z’n nieuwste hardcore Huayra mee, de Huayra BC. Genoemd naar de Italiaanse vastgoedmagnaat en autoliefhebber Benny Caiola.

Je weet dat je in het leven geslaagd bent als een Pagani-model naar jouw naam wordt genoemd. Dat gebeurt wel vaker bij Pagani. Zo kocht racecoureur Hamilton een model met afkorting LH. Die reed hij dan later in friet in zijn thuishaven Monaco.

pagani-huayra-bc-2016_01

Hij ziet er…futuristisch uit, om op z’n minst te zeggen. Het Italiaanse Dallara mocht z’n hand leggen op de Huayra BC om de aerodynamica te verhogen. En of dat gelukt is! Pagani heeft daarnaast nog eens een dikke 130 kilogram van de Huayra BC gekregen, wat het totaalgewicht van de ‘Benny-Huayra’ op een ruime 1.200 kg brengt. Een oorzaak daarvan is het gebruik van een titanium uitlaat en lichtere wielen. Dat in combinatie met de verhoogde poweroutput die je hieronder kan lezen en je merkt dat het elke dag een feest wordt met de nieuwste telg uit Italië.

pagani-huayra-bc-2016_04

De 6-liter V12 produceert voortaan geen 730 pk meer zoals in de gewone Huayra, maar 790 pk. En dat met een koppel van liefst 1.100 Nm. Hopelijk liggen de straatstenen goed vast wanneer je deze furie uitlaat.

118857-pagani-huayra-bc-2016-4

Met zoveel power is een ijzersterke transmissie nodig. Of laten we zeggen; een koolstofvezelsterke 7-trapsautomaat. Die vermindert de huidige schakeltijden met liefst 50%. Over koolstofvezel of carbon gesproken, Pagani gebruikt nu een nieuw soort koolstofvezel dat 20% sterker is en 50% lichter. Een heruitgevonden en herboren Pagani noemen we dat bij AutoJunior.

118862-pagani-huayra-bc-2016-9

Wil je een cataloog opgestuurd krijgen? Jammer, de 20 stuks die de Italianen maken van de Huayra BC zijn al allemaal de deur uit. En dat aan 2,3 miljoen euro per stuk. Beursvloerfoto’s volgen vanuit het mondaine Genève volgende maand.