Mercedes-Benz Cars auf dem Internationalen Automobil-Salon Genf 2016: Die Traumwagenoffensive Mercedes-Benz Cars at the Geneva International Motor Show 2016: The dream-car initiative

Mercedes in topform voor Genève: de premières op een rijtje

Wie AutoJunior een beetje volgt weet dat we de laatste weken en komende weken in enorme drukte leven. Persberichten vullen onze inbox nog sneller dan het gat in de Belgische begroting. Elke constructeur wil de nodige aandacht vestigen op hun primeurs die het zal onthullen in Genève. Mercedes is een vaste waarde op Genève en ook dit jaar toont het heel wat lekkers. Zowel Mercedes-Benz, Mercedes-AMG als Smart. Naar ieders wens en budget. We lijsten de premières hieronder even voor jou op.

Wereldpremière: Mercedes-Benz C-klasse Cabrio

Met de lente en zomer in het vooruitzicht is het ideale moment om enkele cabriolets en roadsters uit te brengen, moet Mercedes gedacht hebben. En dat hebben ze zeer goed bedacht. De C-klasse Cabrio is een model waar we bijzonder naar uitkijken na de lancering van de, volgens ons, prachtige C-klasse. De C Cabrio moet het de BMW 4-reeks cabrio en A5 cabrio knap lastig gaan maken. De C-klasse Cabrio krijgt een sofftop mee en zal vanaf €42.000 inclusief btw de jouwe zijn. Hieronder een rendering van hoe de C Cabrio er kan gaan uitzien.

2015-mercedes-benz-c-class-cabrio1

Wereldpremière: Mercedes-AMG C43 Cabrio & Coupé

Mercedes-AMG brengt nogmaals een sportieve C-klasse op de markt. Na de C450 en de C63 (S) is het de beurt aan de C43 AMG coupé en cabrio. Een verwijzing naar de vroegere C43 en in se krijgt de C43 AMG dezelfde specificaties als de huidige C 450 AMG Sport die binnenkort ook als C43 AMG door het leven gaat. De coupé en cabrio krijgen ook de briljante 9G-Tronic automaat en 4Matic mee. Mercedes-AMG onthult de C43 in Genève zowel in Cabrio- als Coupévorm. Voor ieder wat wils dus. Prijzen liggen respectievelijk op 70.500 euro voor de cabriolet en 63.500 euro voor de coupé. Beschikbaar vanaf juni/juli, dus net op tijd voor het zomerweer. De C450 zoals op deze foto kennen we al.

2016-mercedes-benz-c450-amg-4matic-rear-side-motion-view

Wereldpremière: Mercedes-Benz V-klasse Exclusive Line

Voor de Mercedes-rijders met nood aan iets meer ruimte én luxe kan je vanaf mei 2016 de Exclusive Line krijgen op jouw V-klasse. Die ‘line’ beidt een uitrusting en afwerking die geen gelijken kent.

V-Klasse EXCLUSIVE – Exterieur, cavansitblau metallic, Panorama-Dach

Europese première: Mercedes-Benz E-klasse

De gelukkigen onder ons konden de nieuwe E-klasse in januari in Brussel al ontdekken achter scherm na het afgeven van de nodige elektronische accessoires en het prijsgeven van jouw naam. Die enkelen konden vaststellen dat Mercedes-Benz z’n design van de C en S-klasse heeft doorgetrokken in de tiende generatie E-klasse. De nieuwe E-klasse staat voor jouw deur vanaf mei voor een dikke 48.000 euro inclusief btw. Daarvoor krijg je de E200 Avantgarde op de oprit.

E 400 4MATIC, AMG Line, selenitgrau magno, Leder schwarz/sattelbraun E 400 4MATIC, AMG Line, selenit grey magno, leather black/saddle brown

Europese première: Mercedes-Benz SLC

De opvolger van de SLK, de SLC, zal ook te zien zijn in Genève. De SLC is beschikbaar vanaf april en zal 34.000 euro gaan kosten. Boordevol rijplezier aan een redelijke prijs.

Mercedes-AMG SLC 43, obsidianschwarz mettalic Mercedes-AMG SLC 43, obsidian black, mettalic

Europese première: Mercedes-AMG S63 Cabrio Edition 130

Heb je het wat breder en kies je voor de S-klasse cabrio? Dan kan je tevens vanaf april deze luxueuze dakloze bestellen voor 144.000 euro. Dan beschik je over de S500 Cabrio met luidruchtige V8. Ga je nog een stapje verder dan kan je een extra uniek exemplaar van de S63 Cabrio bestellen dat Mercedes-AMG meebrengt naar Genève, de ‘Edition 130’, ter ere van de 130ste verjaardag van Mercedes.

mercedes-amg-s63-cabrio-edition-130-5-e1452515665820

Première: Smart BRABUS Sport Package

Laten we vooral Smart niet vergeten. Het uiterste praktische merk onthult z’n BRABUS Sport Package, een nieuwe manier om jouw ForTwo of ForFour  te personaliseren. Kenmerken van dit pakket zijn bumpers in koetswerkkleur en sportieve zaken binnenin zoals een sportstuur, pedalen en een BRABUS-pook.

Uitgebreide artikels inclusief foto’s volgen op  1 en 2 maart, blijf dus zeker volgen.