Officieel: Alfa Romeo Giulietta facelift kan weer een tijdje mee

Het regent faceliften dezer dagen. Andere bumpers, fijnere koplampen en een lichtjes hertekend interieur en klaar is ie! Oké, het is veel meer dan dat maar daar komt het wel op neer. Alfa Romeo hernieuwde zijn Giulietta, die kan alvast weer een paar jaar meegaan.

alfa-romeo-giulietta-facelift-02

De voorkant van de kleine Alfa Romeo heeft een nieuwe grille met het vernieuwde Alfa-logo. Dat logo zat al op de uiterst sportieve Giulia. In de herwerkte façade van de Giulietta zitten ook nieuwe lampjes. Voor mocht je het niet opmerken. De overige veranderingen zitten in de opgeblinkte velgen en de chromen uitlaatpijpjes. Voor de rest ben je altijd bereikbaar met ‘Live Services’ van UConnect-infotainment. Facebooken, Tweeten en dergelijke lukt je als geen ander. Motorisch krijgt de Giulietta benzines van 120 tot 240 pk voor de Veloce, hieronder meer daarover. Dieselen doe je met 120-175 pk.

alfa-romeo-giulietta-facelift-04

Wat we wel met veel overtuiging ‘nieuw’ mogen noemen is de Giulietta Veloce, zeg maar een supersportieve versie van de kleine Alfa Romeo. Die krijgt dezelfde motor uit de 4C mee en heeft 240 pk. Het interieur van de Veloce is lichtjes sportiever afgewerkt dan in een standaard Giulietta. Sportstoelen, een sportief stuurwiel en carbon inlegplaatjes maken dat interieur speciaal.

alfa-romeo-giulietta-facelift-11