Volvo V40 T4 Momentum Location 3/4 Front

Officieel: Volvo V40 krijgt gelaatscorrectie cadeau

De Volvo V40 is Volvo’s bestverkopende product in Europa, en bestsellers moet je op tijd bijschaven. Dat deed Volvo met de V40. Het resultaat is de Volvo V40 facelift.

Volvo V40 T4 Momentum Location Front

Net als in dat ander kleintje dat eerder vandaag een gelaatscorrectie kreeg, de Alfa Giulietta, poetst Volvo z’n modellengamma stilaan op om in 2017 tot een volledig ‘nieuw’ gamma te komen. Het maaswerk in de grille van de V40 werd vernieuwd. De V40 krijgt ook de nieuwe ‘Thor’s Hammer’-koplampen mee. Die zagen we eerder al op de nieuwe ’90’-modellen.

Volvo V40 T4 Momentum Location Profile

Hopelijk ben je niet kleurenblind want dan mis je de vijf nieuwe lakkleuren voor de V40 facelift. Amazon Blue, Denim Blue, Bursting Blue, Mussel Blue en Luminous Sand. Die laatste drie zagen we overigens al op andere Volvo’s. Binnenin is er de nieuwe City Weave-bekleding die je volledig naar eigen wens en met een groot aanbod aan inlegstukken en afwerkingskleuren kan samenstellen.

Volvo V40 T5 R-design Studio
Volvo V40 T5 R-design

De Volvo On Call smartphone-applicatie is in de nieuwe V40 een stapje verder gevorderd. Zo kunnen eigenaars van Windows 10-smartphones bepaalde functies met hun stem bedienen. Een andere nieuwigheid is de kalenderintegratie, zo kan je al jouw afspraken direct linken aan de navigatie, die jou dan zonder veel moeite naar jouw afspraakje brengt. Tot slot gaat Volvo nog een stapje verder door de Flic-knop. Met deze knop kan je in één simpele druk bepaalde functies activeren, een sneltoets voor in de wagen zeg maar. De wagen snel voorverwarmen is dan geen probleem meer.

Volvo V40 Momentum, Inscription, Cross Country and R-design Location
Volvo V40 Momentum, Inscription, Cross Country and R-design Location