Officieel: BRABUS 650 laat AMG ver achter zich

Voor wie aan 510 paarden in een Mercedes-AMG C63 S niet genoeg heeft, hou nog even vol. Volgende week stelt BRABUS in Genève (waar anders), zijn gloednieuwste creatie voor. De BRABUS 650. Het is duidelijk dat het bij BRABUS enkel om pk’s draait, daar de modelnaam niet veel creativiteit in zich heeft. Gelukkig voor ons is de 650 wel het resultaat van een creatieve geest.

03_Brabus_650

Ziet hij er niet vet uit, de BRABUS 650. Koolstofvezel rondom de wagen, typische BRABUS-velgen die je van ver kan aanschouwen en een interieur om je vingers bij af te likken. Wij zijn alvast grote fan.

02_Brabus_650

Meer dan de vetgedrukte inleiding heb je eigenlijk niet nodig om meer te weten over BRABUS’ nieuwste telg. De 650 komt, surprise surprise, met 650 pk. Dat is zo maar eventjes 140 pk meer dan de C63 S. Ouch AMG. Hoe flikken ze dat toch in het Duitse Bottrop, thuisbasis van BRABUS? Onder andere door grotere turbo’s. Met de nodige aanpassingen aan het onderstel en het motormanagement. Sterkere remklauwen, betere aerodynamica, een uitlaat met regelbare kleppen, BRABUS-peddels achter het stuurwiel die de 7-traps automaat aansturen.. Al deze zaken zorgen voor een hardcore Mercedes.

05_Brabus_650

Nood aan extra ruimte? De BRABUS 650 komt er ook in break-versie, net zoals de C63 S. Foto’s vanop de BRABUS-beursvloer volgen op 1 en 2 maart, dan zitten we met z’n allen gezellig in het Zwitserse landschap ons aan auto’s te vergapen.

04_Brabus_650