Occasion van de week: Volkswagen California

Klaar voor de zomervakantie en fan van kamperen? Dan heb je zeker en vast al eens overwogen om je standaard tentje om te ruilen voor een hip busje met slaapmogelijkheden. Onze Occasion van de week is zo’n campervan: de Volkswagen Transporter T5 California.

Volkswagen heeft de langste historie met campervans. Vroeger stond Westfalia in voor het ontwerp en de ombouw van de VW busjes, maar sinds Westfalia in handen is van Daimler (2001) doet Volkswagen de ombouw binnenshuis. Een Volkwagen Transporter of Carvelle zijn uit zichzelf al geen goedkope vervoersmiddelen en campervan-afgeleiden al helemaal niet. Dat heeft al gevolg dat de recentere California’s enkel betaalbaar zijn voor de happy few onder de campeerders.

California 3

De ombouwmogelijkheden in het interieur zijn eindeloos en wat de campervan de typische look geeft is het uitklapbaar dak dat plaats biedt aan 2 personen (200 cm op 120 cm). Geen gesukkel dus met zeilen of haken, in de California slaap je hoog en droog. De achterzetels kunnen ook volledig neergeklapt worden en bieden ook plaats aan 2 personen (200 cm op 100 cm indien je voor het afwaseiland kiest). De zonnetent opzij maakt de campingsfeer compleet en ook vierwielaandrijving kan wel eens van pas komen.

California 5

Veel tweedehands California-examplaren in België staan niet te koop, maar enkele knappe maar prijzige exemplaren staan te koop bij R4 Automarkt. Ook bij Mercedes kan je terecht voor een luxueuze slaaptent met de V-klasse of Viano Marco Polo en net zoals bij de Volkswagen gaan ook de tweedehands prijzen hard bij Mercedes. Maar zeg nu zelf, dit is de ideale roadtrip wagen voor jonge en oude avonturiers.