Jaguar J-Pace

Spyshot: Jaguar J-Pace

Jaguar J-Pace? Typfout? Nee hoor, Jaguar is al langer van plan om naast berlines en limousines ook suv’s te gaan bouwen. De F-Pace is nog maar net bij de dealers gearriveerd of het volgende model is al ‘gespyshot’. De J-Pace. Waar de F-Pace de afgeleide suv is van de Jaguar XF zou deze J-Pace de suv-variant zijn van de.. XJ, goed zo! Een woordje uitleg.

Jaguar J-Pace

AutoJunior test binnenkort de F-Pace, dan pas kunnen we ons oordeel vellen wat betreft de suv-ambities van Jaguar. Ook Range Rover komt met een gelijkaardig model, kwestie van klanten zoveel mogelijk keuze te bieden binnen hetzelfde merk Jaguar Land Rover. De J-Pace zou langs de ene kant nog luxueuzer zijn dan de F-Pace, maar tegelijkertijd zien we dat deze kleiner oogt en misschien in werkelijkheid ook een stuk kleiner is. De aflopende daklijn zorgt ervoor dat het hier gaat om een CUV in plaats van suv. Een Crossover Utility Vehicle. Een onmiddellijke concurrent zou de Porsche Macan kunnen zijn.

Jaguar J-Pace

Hoe deze J-Pace zal gebouwd worden is nog één groot mysterie met meerdere hypotheses. Ofwel, het meest logische scenario, bouwt Jaguar de J-Pace op een verlengd F-Pace platform. Ofwel dient de Jaguar XJ als basis voor de J-Pace. Tot slot is er nog een mogelijkheid. Jaguar’s zusterbedrijf Land Rover zou ook een basis in stock hebben liggen voor de J-Pace. Dat laatste voorstel kunnen we zelfs staven met bewijzen. De wagen op deze spyshots is geregistreerd als een tweeliter turbodiesel met een elektrische motor, een diesel-hybride dus. Dat zagen we niet eerder bij Jaguar maar wel bij Range Rover’s topmodel, al heeft die laatste een drieliter V6 diesel die gepaard gaat met elektriciteit in plaats van een meer bescheiden tweeliter. Afwachten wat het wordt voor deze Jaguar J-Pace. Dat wachten kan minstens nog drie jaar duren.

Jaguar J-Pace