Occasion van de week: Alfa Romeo 8C Spider

8C 5

Met het fijne zomerweer van de afgelopen dagen lag het voor de hand een cabrio als “Occasion van de week“ uit te zoeken. Ons oog viel op ongetwijfeld één van de meest spraakmakende Alfa Romeo’s van de afgelopen 10 jaar: een 8C Spider.

Dankzij Fiat-opperhoofd Sergio Marchionne zag naast de 8C coupé ook de dakloze variant het productielicht op groen springen. Net zoals de coupé zijn er 500 stuks geproduceerd met elk een uniek plaatje in het interieur die het nummer aangeeft. Dit zwarte exemplaar is nummer 166 van 500 gemaakte exemplaren waarvan een 20-tal exemplaren voor de Belgische markt waren weggelegd. Het prijskaartje van dit exemplaar met 20.100 km op de teller is ongeveer € 200.000. Niet voor iedereen weggelegd maar je kan het beschouwen als investering aangezien we niet verwachten dat de waarde van dit collector’s item nog verder zal zakken. De nieuwprijs bedroeg in België indertijd € 213.000.

8C 4

We durven beweren dat de 8C één van de mooiste auto’s is die Alfa ooit gemaakt heeft. Deze Alfa wint binnen 50 jaar vast en zeker schoonheidsprijzen op Concours d’élégance wedstrijden. Sommigen aanschouwen de Alfa 8C als een kunstwerk, maar wij beschouwen de 8C als een kunstenaar. De Alfa 8C komt beslist in meer detail nog eens langs in onze AutoJunior Hall of fame.

Nog spraakmakender dan het design is het (uitlaat)geluid van de 4,7 liter V8, geleend uit de schappen van Maserati in de Modena fabriek waar de 8C ook geproduceerd werd. Het sowieso al prachtige Maserati geluid werd gealfaromiseerd en kreeg zo toch een unieke toets. Achterwielaandrijving en de motor vooraan zorgden voor het nodige rijplezier.

8C 2

Voor wie geïnteresseerd is kan terecht bij F.M.A. in Antwerpen.