Occasion van de dag: Maserati Quattroporte Sport GT S

MAS 2

Voor iedereen die de film Les Intouchables nog niet heeft gezien: ten eerste, het is een gat in je filmcultuur en ten tweede, er is een prachtrol in weggelegd voor een Maserati Quattroporte Sport GT S. Vandaag eren we deze Maserati nog eens want het is onze Occasion van de dag.

Elke reden vinden we goed genoeg om Maserati’s sedan nog eens in de spotlight te zetten. Bovendien is de bovenvernoemde Sport GT S in mijn opzicht de meest sexy Quattroporte. Knappe velgen en gigantische uitlaten bovenop het tijdloze Pininfarina design zorgden voor ongeziene lovende unanimiteit onder het autoliefhebbend publiek.

MAS 1

Het woord dat het gevoel en sensatie die deze auto afstraalt beschrijft staat nog niet in de dikke Van Dale. De Quattroporte slaagt erin kriebels in de buik op te wekken die misschien nog het best te vergelijken zijn met verliefdheid. We houden niet van de vroeger-was-alles-beter mentaliteit maar de nieuwe Maserati Quattroporte mist wat flair en charme die de vorige Quattroporte zo uniek maakte ook al is de nieuwe in alle opzichten een veel betere auto. Bovendien zorgt het geluid ervoor dat elke interieurflater spontaan vergeven wordt. Nog een reden om naar Les Intouchables te kijken voor wie er zich niets kan bij voorstellen. Het 4,7 V8 atmosferisch Ferrari-Maserati gebrul is namelijk onevenaarbaar en lijkt in de huidige turbo-politiek niet meer aan de orde. Een manuele versnellingsbak had het feestje misschien compleet gemaakt maarja een schoonmoeder kies je ook niet zelf …

MAS 3

Het exemplaar dat te koop staat bij British & Sportscars SA in Overijse is één van de 1.847 geproduceerde (facelift) exemplaren. Het gaat om een Quattroporte uit bouwjaar 2010 met ongeveer 48.000 km op de teller. De verkoopprijs bedraagt € 54.800 wat neerkomt op een waardeverlies van ongeveer € 1,8/km en ons een redelijke prijs lijkt. De CO2 uitstoot van 365 g/km kan je wel voor wat kopzorgen zorgen maar denk het gewoon aan het geluid. Ook interessant om weten is dat het om een niet-rokersvoertuig gaat en het interieur is uitgerust met zwarte Alcantara. Menig autoliefhebber zal je dankbaar zijn voor de veroorzaakte geluidspolutie.

MAS 4