Spyshots: Zwarte Zwaan McLaren 570S

 

McLaren werkt al een tijdje aan een concurrent voor de Porsche 911 (Turbo) en aanverwanten. Die zal vermoedelijk onder de naam 570S door het leven gaan en wordt het kleine comfortabelere broertje van de 650S en de 675LT.

Even met beide voeten op de grond. McLaren beleeft al enkele jaren moeilijke tijden in de Formule 1. De laatsteSpyshots: McLaren’s Zwarte Zwaan overwinning van McLaren dateert al van de GP van Brazilië in 2012. Beweren dat McLaren het vandaag niet goed doet in Formule 1 is dan ook een understatement en de overschakeling van Mercedes naar Honda motor vergt nog veel finetuning. McLaren heeft wel al eerder bewezen dat het in staat is om een F1 auto van zero naar hero te brengen in zeer korte tijd. Aan de andere kant van de fabriek is het dan wel weer koekenbak. Het tempo waaraan McLaren nieuwe sportwagens lanceert is amper bij te houden.

 

De McLaren marketingboys and girls maken ons al enkele maanden warm met de #BLACKSWANMOMENTS campagne met 13 gebeurtenissen die onze kijk op de wereld in het verleden veranderd hebben. En natuurlijk is het dertiende wereldmoment de nieuwe baby-McLaren. De 570S Sports Series wordt begin volgende maand in New York voorgesteld en wordt momenteel nog aan de laatste testen onderworpen.

 

Een Ferrari F12berlinetta wordt er als benchmark gebruikt en maakt meteen de GT ambities van de nieuwe McLaren duidelijk. Er zouden nog 3 afgeleiden van de 570S afgeleid worden waaronder een cabrio variant, maar meer details ontbreken voorlopig nog. Onder de motorkap komt de bekende 3,8 V8 uit eigen huis. Volgens sommige bronnen zou de 570S ook te zien zijn op de AutoRai midden April in Amsterdam!