Nissan GT-R Liberty Walk LB Performance

Godzilla bestaat! | Nissan GT-R Liberty Walk

De Nissan GT-R gaat al enkele jaren mee, maar de meeste mensen zijn er nog lang niet over uitgepraat. Heel wat mensen houden ervan, maar minstens evenveel houden er niet van. Wat wel vast staat is dat de V6 met dubbele turbo en het design zich uitermate goed lenen voor tuning.

Nissan GT-R Liberty Walk LB Performance

En veruit één van de meest extreme creaties is de Nissan GT-R by Liberty Walk Performance. Een Japanse tuner die de voorbije jaren heel wat naam heeft gemaakt met het bouwen van belachelijk brede body-kits voor auto’s die het eigenlijk niet nodig hebben. Denk maar aan verbredingskits voor de Murcielago, Aventador, 458 Italia, enz… (Zelfs Justin Bieber heeft er één.)

Nissan GT-R Liberty Walk LB Performance

Van straatracer tot bedrijfsleider

Het relatief klein Japanse tuning-bedrijf werd opgericht door de goedlachse heer Wataru Kato. Toen hij 18 jaar was maakte hij deel uit van een groep jongeren met verbrede Skylines die ’s nachts uren lang de straten gingen onveilig maken met een 50-tal andere auto’s en moto’s. Wanneer hij 25 – en iets verstandiger – werd, richtte hij zijn eigen tuningbedrijf op met 2 auto’s en evenveel werknemers, genaamd Liberty Walk.

“Liberty Walk betekend niet bang te zijn om een zaag in een Ferrari te zetten. Om je geen zorgen te maken of de auto rechtdoor gaat. Om geen gehoor te geven aan de kritiek. Als het een auto is die ik gekocht heb en ik doe er niemand kwaad mee… Dan zou ik de mogelijkheid moeten hebben om ermee te doen wat ik wil. That’s Liberty.” – Wataru Kato

Nissan GT-R Liberty Walk LB Performance

Godzilla

Wij kregen de kans om een creatie van hem te beleven vanop de eerste rij. Belgium GT-R Store is gespecialiseerd in de aan- en verkoop, motor- en visuele-tuning van Nissan GT-R’s. Ze namen een eerste generatie GT-R en bouwden hem om met onderdelen van Liberty Walk.

Daarnaast werd ook de motor geüpgraded naar zo’n 650 pk en er werd een air-ride ophanging geïnstalleerd waarmee je de wagen letterlijk op de grond kan leggen. Om het geheel af te werken werd hij in een unieke wrap gestoken door Signmania.

Het geheel is… indrukwekkend, fenomenaal, over-the-top, in-your-face, fantastisch, overkill, enzovoort enzovoort… Kortom, opnieuw zijn er heel wat mensen vóór en heel wat mensen tegen. Maar hoe je het ook draait of keert, het is een beest van een wagen. Vandaar dat hij de bijnaam “Godzilla” meekreeg. (Vind je hem terug in de wrap?)

Nissan GT-R Liberty Walk LB Performance

Uniek

Dit is de enige Nissan GT-R Liberty Walk in de Benelux. (In Frankrijk zijn er twee en er worden er binnenkort twee omgebouwd voor klanten uit de UK). De kans dat je hem op straat tegenkomt is dus best klein, maar kom je hem tegen dan zal je het niet snel vergeten.

De wagen is gigantisch breed en dat in combinatie met de enorme spoiler achterop, plus een hele boel herrie (dankzij een uitlaatsysteem van iPE), zorgt ervoor dat hij altijd en overal opvalt. Zelfs wanneer hij naast een Huracàn én een getunede Aventador geparkeerd stond op de Borderrun, wist hij nog de nodige aandacht naar zich toe te trekken.

Nissan GT-R Liberty Walk LB Performance

Zelf ben ik nooit een grote fan geweest van de Nissan GT-R. Ik had er wel respect voor, maar ik dacht altijd dat er veel leukere wagens te koop waren voor dat geld. De GT-R is in zijn standaardvorm een beetje saai… Deze GT-R Liberty Walk is zo gek/geniaal dat hij zelfs op mijn verlanglijstje terechtgekomen is!

Ook Kato zelf wil de auto zo graag zien dat hij speciaal vanuit Japan overkomt naar Essen. Daar kan je de GT-R zelf gaan bewonderen op de Essen Motor Show! Met dank aan Belgium GT-R Store.