Met een BMW i3 door de bergen

i3_7

Op vakantie zie je soms exclusieve wagens op unieke locaties. Pieter-Jan ging nog een stapje verder door zelf met een BMW i3 door het Oostenrijkse Sölden te rijden. De i3 is verre van een supercar, maar ik denk niet dat je vaak een i3 op een bergpas zal zien rijden…

Ik was samen met ouders en zus op reis in Sölden, Oostenrijk. We logeerden in een prachtig hotel, Das Central. Het hotel werd gesponsord door BMW, waardoor we de mogelijkheid kregen om een BMW te testen. Het was voor ons al de tweede keer dat we in dit hotel verbleven. Vorig jaar reden we met de BMW 640d Gran Coupe.

i3_13

Dit jaar beschikten ze over een BMW i3, die we dan ook reserveerden voor een hele dag. Eens we de sleutels in ontvangst hadden genomen, reden we ermee door het dal op zoek naar enkele mooie locaties voor wat foto’s. Nadat we de auto op enkele prachtige locaties hadden gezet vertrokken we naar de “Gletscherstrasse”, dit was de tolweg naar de gletsjers. Ook daar vonden we enkele mooie locaties om zeer mooie foto’s te nemen.

i3_3

De i3 is een zeer toffe wagen om mee te rijden en ruimer dan verwacht. Door de elektrische aandrijving rijdt hij heel vlot en op de parking trokken we de nodige aandacht met onze elektrische wagen. Naar mijn mening is de BMW i3 perfect voor dagelijks gebruik, maar door de toch wat lage actieradius niet geschikt voor langere tochten. Ook de prijs is aan de hoge kant.

Dit is een gastbijdrage door Pieter-Jan Declercq. Klik hier om meer van zijn foto’s te zien op z’n Facebook-pagina.