Lewis Hamilton

F1 Spot: SL 63 AMG Lewis Hamilton Edition

Lewis Hamilton AMG

We gaan nog even door met het uitmelken van onze F1 spots. Net na de publieke pitwalk afgelopen donderdagnamiddag viel ons oog op twee Mercedes SL’en die ietwat verstopt geparkeerd stonden achter het muurtje van hotel La Source. Een zwart en een wit exemplaar. Diep graven in ons geheugen bracht ons bij de speciale “Lewis Hamilton” en “Nico Rosberg” edities van de SL 63 AMG die Mercedes vorig jaar maakte. Dat vermoeden werd bevestigd toen we iets dichter konden komen en de handtekening van Nico Rosberg op de achterkant van het matwitte exemplaar gegraveerd zagen staan.

Lewis Hamilton AMG

Officieel gaat deze speciale editie onder “World Championship 2014 Collector’s Edition” door het leven. Logischerwijs bracht Mercedes deze edities uit ter ere van de Formule 1 rijders- en constructeurs wereldtitel in 2014. Zowel van de Lewis Hamilton en Nico Rosberg editie zijn er 19 exemplaren gemaakt. Niet toevallig stonden er 19 wedstrijden op de F1 kalender in 2014. Elke exemplaar krijgt dan ook een uniek naamplaatje met daarop de lay-out van één circuit die op de kalender stond. Ook op de sleutel vind je hetzelfde logo terug!

Lewis Hamilton AMG

De nieuwprijs in Duitsland bedroeg maar liefst € 320.110. De Nico Rosberg editie herken je aan de matwitte kleur met zwarte accenten. De Lewis Hamilton editie is in lijn der verwachtingen iets gewaagder voornamelijk door de gouden accenten op de matzwarte lak. Een ander leuk detail is dat deze 63 AMG varianten de uitlaten van de 65 AMG variant krijgen. Rosberg werd uiteindelijk rondgevoerd in een Mercedes-Maybach S 600 en het is ons ook onduidelijk of Hamilton zelf achter het stuur van ‘zijn’ SL heeft plaatsgenomen. Beide wagens stonden overigens op fabrieksplaten dus vermoedelijk gebruikt Mercedes deze SL’en louter voor marketingdoeleinden.

Update: Dankzij GTspirit vernemen we dat het hier gaat om de “Silverstone” editie, nr. 9/19.