Maserati Granturismo

Maak kennis met James ‘SATAN’ Roosens, een man met een doel (én Maserati)

Zijn naam is James, woonachtig in Aalter, Oost-Vlaanderen en net zoals iedereen bij AutoJunior , gek van auto’s. Zijn naam doet niet meteen een belletje rinkelen bij het grote publiek maar zijn wagen, en bijhorende nummerplaat, wellicht iets meer. We nemen even de tijd hem aan u voor te stellen en vooral waarom we dit doen. 

Alles begon met race-spellen (waar heb ik dat nog gehoord?) tot James zijn eerste wagen kocht. Niets spectaculair maar wel getypeerd als een echte rijdersauto. De BMW 3-reeks E46. “Er ging een volledig nieuwe wereld voor mij open, ik ben verslaafd aan snelheid, acceleratie, uitlaatgeluid, mooie carrosserielijnen enzovoort”. Momenteel rijdt James met een Maserati GranTurismo uit 2008 met 4,2 liter V8 en een van de beste uitlaatgeluiden. Dat konden wij zelf ondervinden via deze review. Let vooral op de nummerplaat, het handelsmerk van James en zijn GranTurismo. In 2017/2018 komt daar een rasechte Italiaanse supercar bij, dat heeft James ons toevertrouwd, gokje wagen?

BMW 3 E46

In het dagelijkse leven is James werkzaam bij een Scandinavische multinational die zich bezighoudt met het transport van voertuigen van de fabriek naar dealers en meer bepaald het runnen van business systemen in Zeebrugge en Dubai. Ook het ontwikkelen van interne database systemen is zijn dagdagelijkse activiteit. Meer info kan je trouwens vinden op zijn website.

Maserati Granturismo

Het favoriete merk van ‘SATAN’ is Ferrari, en dat valt te verklaren uit zijn antwoord op onze vraag ‘Wat is jouw droomwagen?’. F12 tdf, 458 Speciale, Pagani Huayra, McLaren P1, het is duidelijk dat snelheid door de aderen stroomt. Op de vraag wat zijn beste rij-ervaring was antwoordde James; “Ik had mijn Maserati nog maar 2 dagen en wou een auto inhalen die traag accelereerde. Het was een weg met vier rijvakken in een bocht en het was aan het regenen. Echter kwamen de banden los van de grond en heb ik een perfecte drift gemaakt aan 90 km/u. Het was eng en zalig tegelijkertijd.”

Maserati granturismo

“Mijn doel is om zoveel mogelijk van mijn auto-avonturen te delen met de rest van de wereld. Ik zoek spanning op om telkens meer en meer extremere momenten te beleven.” En wie zijn wij om James daar geen handje bij te helpen. De avonturen van James kan je volgen op Youtube en Facebook.