Meegereden: Lotus Evora S

De Lotus Evora is de grootste Lotus die dit moment op de markt is. Hij heeft ook de grootste motor ooit in een serieproductie-Lotus. De ‘S’ is zelfs nog Straffer!

Iedereen die ook maar iets van auto’s kent weet dat een Lotus niet onmiddellijk de meest praktische wagen is. Iets wat je al merkt bij het instappen. Ook al is de Evora de grootste Lotus van het moment, nog steeds zijn enkele lenige acrobatentoeren nodig om vlot plaatst te nemen. Wanneer je dan eenmaal in de comfortabele sportzetels zit is het aangenaam vertoeven. Lotus heeft tegenover de Elise en de Spartaanse Exige een serieuze stap voorwaarts gezet in het interieur. Airco en een radio zijn zelfs standaard! U lacht, maar tot enkele jaren was dit zeker niet het geval in een Lotus.

De Evora is dus ruimer en iets luxueuzer dan zijn kleinere broertjes, maar hij mist zeker niet het ‘Lotus’-gevoel. De standaard Evora had soms wat te weinig motorvermogen om bijvoorbeeld een Porsche Cayman te volgen. Met deze Evora S heeft Lotus alle kleine mankementjes van de gewone Evora bijgeschaafd. Zoals Jerremy Clarksson het zegt: “The Evora is the only car I’ve ever driven, ever, which is a killer attack dog and an old sofa”.

De Evora S heeft 350 pk tegenover de 280 van de gewone Evora, toch een serieus verschil. Van 0-100 km/h duurt 4,8 seconden en z’n topsnelheid bedraagt 277 km/u. En bent u van plan om een Evora aan te schaffen? Vergeet dan zeker niet de oranje kleur te bestellen, want het staat hem beeldig!

Motor: 6-cilinder compressorbenzinemotor, 3.456 cc, 350 pk (7.000 tpm), 400 Nm (4.500 tpm) Transmissie: RWD, 6M Prestaties: 277 km/u, 0-100 km/u in 4,8 sec Normverbruik: 10,2 l/100 km Prijs: 96.600 euro