Public Driving Experience op het circuit van Francorchamps

De ‘Public Driving Experience’ is voorbehouden voor liefhebbers! Het doel is om iedereen de mogelijkheid te geven om plezier te maken op één van de mooiste circuits ter wereld tegen een redelijke prijs en in de beste veiligheidsomstandigheden.

Porsche 911 GT3 RS mkII

Zo’n dag is opgedeeld in verschillende ‘runs’. Elke run duurt 25 minuten. Over de gehele dag zijn er 12 runs, de eerste om 9u30 en de laatste start om 16u. De piloot moet minimum 18 jaar oud zijn en in het bezit zijn van rijbewijs B, welk hij ook moet kunnen voorleggen. Een helm en het dragen van de veiligheidsgorde zijn voor de piloot en de passagier verplicht. De passagier moet minimum 16 jaar oud zijn.

Lamborghini Gallardo Superleggera

Alle serievoertuigen zullen worden aanvaard tenzij ze het geluidsniveau van 105dB overstijgen. Hierdoor zijn er ook zeer veel verschillende wagens, van Audi TT’s tot Corvette’s. Natuurlijk zijn er ook de ontelbare Porsche’s, BMW M3’s en Ford Focus RS’en.

Volkswagen Golf V GTI

Wij reden enkele ‘runs’ mee als passagier in een Volkswagen Golf V GTI (op semi-slicks). Zelfs een Audi RS5 kon ons niet bijhouden. Nogmaals bedankt aan de bestuurder om ons uit te nodigen voor een onvergetelijk dagje Spa-Francorshamps!

Vier ‘runs’ van 25 minuten kost 235 euro, een passagiersbandje kost 15 euro. Voor meer informatie over ‘Public Driving Experience’s’ klik hier.

Voor meer foto’s van deze dag, klik hier.