Het doek valt van de Ferrari Laferrari Spider

Eindelijk, na lang speculeren heeft Ferrari bevestiging gegeven. De Laferrari Spider wordt geproduceerd. Meer zelfs, hij is er al!

Het is van de F50 geleden dat het vlaggenschip van Ferrari ook in dakloze variant te krijgen is. De F40 en Enzo zijn namelijk nooit als cabrio geproduceerd geweest. Maar de Laferrari nu dus wel! Al zal de wagen niet de naam Laferrari Spider dragen. De officiële naam krijgen we te horen in oktober, op het autosalon van Parijs. Waar Ferrari de wagen tentoonstelt voor het grote publiek en ons voorziet van meer informatie.

LaFerrari-Spider-02

Motorisch is de wagen identiek aan de gesloten Laferrari. Een 800 pk sterke v12 en 163 pk sterke elektromotor liggen er onder de glazen motorkap. Motorisch is hij dus identiek, maar het chassis is wel wat verstevigd om het verdwijnen van het dak te compenseren. Over dat dak trouwens gesproken. Een wegklapbare softtop zal je bij plotse regenbuien droog houden. Om bij langere periodes van regen droog te blijven krijg je van Ferrari ook een koolstofvezel hardtop mee. Interesse en genoeg geld om hem te kopen? Dan moeten we jouw teleurstellen. De peperdure en gelimiteerde Laferrari Spider is al volledig uitverkocht.

LaFerrari-Spider-03