Chris Evans Top gear
Foto: autoblog.com

Over en uit: Chris Evans houdt Top Gear voor bekeken

We waren al een beetje bevooroordeeld toen we het nieuwe Top Gear-seizoen afwachtten. “Zo goed als Clarkson, Hammond en May kan het nooit meer worden.” Toch keken we uit naar wat de BBC er van had gebakken. Na de eerste aflevering waren de meningen verdeeld. Veel actie, misschien te veel. Maar vooral de presentatie van de roodharige Chris Evans stak ons tegen. Bij Matt LeBlanc, alias ‘Joey’ uit Friends, konden we de autopassie nog enigszins waarnemen, bij Evans is dat absoluut niet. Bovendien is de echte Top Gear Style boordevol scepticisme en cynische opmerkingen volledig overboord gegooid in Top Gear 2.0.

Chris Evans top gear
Wie wordt z’n opvolger? foto: Mirror

Waar de vorige Top Gear-editie vlotjes meerdere miljoenen kijkers haalde, zakten de kijkcijfers bij de laatste aflevering ineen. Of dat volledig te wijten is aan Evans is niet op te maken natuurlijk. Wel waren er stemmen die zeiden dat Evans nog arroganter en agressiever tekeerging  tegen de crew dan Jeremy Clarkson. Chris Evans kondigde na de laatste aflevering van zijn debuutseizoen (afgelopen zondag) zijn vertrek aan zoals het hoort, op Twitter:

” Stepping down from Top Gear. Gave it my best shot but sometimes that’s not enough.

The team are beyond brilliant, I wish them all the best.”

Vrij vertaald: “Ik heb mijn best gedaan maar het was niet goed genoeg. Wat dit betekent voor de toekomst van het reeds fameus in waarde gedaalde Top Gear-merk en zijn presentatoren is niet duidelijk.