De Mazda MX-5 viert haar 30ste verjaardag met een speciale editie!

Het is bijna ongelooflijk dat de Mazda MX-5 al 30 jaar oud is. De allereerste MX-5 werd op 9 februari 1989 voorgesteld op de Chicago autoshow.

De kleine roadster heeft sindsdien menig hart veroverd (ook die van ons), waardoor er massaal veel van geproduceerd zijn. De wagen heeft zelfs haar debut gemaakt in enkele films zoals “Looper” of de animatiefilm “Cars”. Geen wonder dus dat Mazda de MX-5 een gepaste 30ste verjaardag wil geven.

De MX-5 30th Anniversary Edition is enkel te verkrijgen als de huidige ND-generatie in de kleur Racing Orange. Een kleur die tevens niet te krijgen is op een gewone MX-5 ND. Onderhuids heeft deze gelimiteerde editie de 184 pk sterke 2,0 l 4-in-lijn motor meegekregen uit de krachtigste 2019 MX-5 ND. De velgen zijn dan weer zwarte Rays met vooraan Brembo remklauwen en achteraan de remklauwen van Nissen. Dit alles uiteraard met de nodige schokdempers van Bilstein. De wegligging zal er alvast zijn! Om je stevig vast te kunnen houden tijdens het bochtenwerk heeft Mazda ook nog eens gekozen voor Recaro-zetels met alcantara bekleding.

Interesse om 1 van de 3.000 gelimiteerde stuks te kopen? Dan zal je snel moeten zijn want in Amerika zijn alle exemplaren reeds verkocht. Voor België-Luxemburg heeft de invoerder 124 exemplaren voorzien. Met een prijskaartje van € 31.990,00 zijn die wellicht snel uitverkocht. Helaas voor liefhebbers van de ND RF zijn dit allemaal softtops. De MX-5 ND RF is in België en Luxemburg niet te verkrijgen als 30th Anniversary Edition.