Leveringen Tesla Model 3 voor Europa gestart

Na lang wachten kunnen we het eindelijk bevestigen. De Tesla Model 3 wordt vanaf nu officieel geleverd aan klanten in Europa. De eerste 3.000 exemplaren voor klanten zijn per schip gisteren toegekomen in de haven van Zeebrugge. De wagens worden van daaruit geleverd over de dealers in heel Europa.

De Model 3 is al een tijdje gekend vanwege de vele vertragingen in het productieproces van de wagen en de vele kritieken op de transitie naar elektrische voertuigen. De Model 3 zou hierin dan ook een cruciale rol gaan spelen.

Elon Musk

Er gaan ook geruchten de ronde dat topman Elon Musk vandaag zou op bezoek komen in Zeebrugge om de eerste lading Model 3’s voor Europa met eigen ogen te kunnen inspecteren. Al kunnen we dat niet bevestigen. Er was ook sprake dat de man gisteren in Zeebrugge zou hebben gestaan, maar dat die afspraak uiteindelijk geannuleerd werd.

Dit mogen dan wel de eerste 3.000 exemplaren voor klanten zijn, maar inmiddels vinden we in de Belgische Tesla showrooms ook al enkele Model 3’s terug. Ook was deze elektrische gamechanger al te zien op het Autosalon afgelopen maand. Prijzen voor de Model 3 starten in België vanaf € 58.800.

Zelf al een Model 3 gespot op de openbare weg? Laat het weten in de comments.